sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Ruustinnan kakku


Hyvää alkanutta vuotta teille kaikille! Itse olen ollut töissä koko vuodenvaihteen, joten piti leipoa vaan jotakin nopeaa.

Aloitetaan vuosi kuitenkin maukkaalla, yksinkertaisella kahvikakulla. Tämä on kivan kostea, mutta maukas kakku, joka on todella nopea ja helppotekoinen. Itse halusin keltaisen koristeet tähän...sillä kevättä kohtihan tässä ollaan kovaa vauhtia menossa ;)

Psst...kakkuviikarin löydät nyt myös Instagramista :)

3 kananmunaa 
3 dl sokeria
2dl kermaa 
2dl sulatettua voita
4,5 dl vehnäjauhoja 
3 tl leivinjauhetta 
1 tl vaniljasokeria 
1,5rkl appelsiinimarmeladia.

 1. Vaahdota munat ja sokeri . Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada sekaan kerma ja lisää marmeladi. Lisää viimeisenä sulatettu, jäähtynyt rasva. 

2. Sekoita ainekset vielä kevyesti tasaiseksi ja kaada taikina voidltuun/ korppujauhoitettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 1 tunti.

3. Koristele jäähtynyt kakku esim. sulatetulla valkosuklaalla ja sokerimassakukkasilla.

2 kommenttia:

  1. Oi, ihanan keväinen kakku! Onneksi ollaan menossa jo kevättä kohti. :)
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista