maanantai 8. elokuuta 2016

Vadelma- valkosuklaajuustokakku

 

Nyt tuleekin sitten heti perään toinen juustokakku. Näitä kun on niiiin ihana koristella tuoreilla marjoilla. Nyt kun se vielä on mahdollista,- niin leivotaan
näitä. 
Tästä kakusta tuli varsin herkullinen. Vanhin tyttäreni sanoi, että paras juustokakkuni ikinä...ja mähän olen niitä ihan muutaman tehnyt ;D Kakku on raikas, eikä liian makea. Mousset ovat silkinpehmoisia ja vadelmat on ihan  oikeaa villivadelmaa.

Pohja:
1pkt kaurakeksejä
50g voita 

Vadelmamousse:
2dl vispikermaa
200g mascarponea
6dl vadelmia 
1dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
3 liivatetta

Valkosuklaamousse:
2dl vispikermaa
200g mascarponea
1,5tl vaniljasokeria
200g valkosuklaata
2 liivatetta

Koristeluun esim.:
vadelmia
punaherukoita+ herukan lehtiä
vadelma,- ja mustikkarusinoita (myydään irtona)


1. Hienonna keksit murskaksi ja sekoita murut voisulan kanssa. Painele seos tiukasti (halk.n.22cm.) leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiivisti.

2. Laita vadelmamoussen liivatteet likoamaan. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vadelmat. Sekoita tasaiseksi ja lisää sokeria makusi mukaan.

3. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana vadelmamoussen joukkoon, samalla vatkaten. Kaada massa keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

4. Laita valkosuklaamoussen liivatteet likoamaan ja sulata valkosuklaa mikrossa/ vesihauteessa. 

5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone ja sulatettu valkosuklaa. Kuumenna kattilassa taas tilkka vettä ja liota joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos massan joukkoon ohuena nauhana ja kaada massa vadelmamoussen päälle varovasti.

6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli. Irroita kakku sitten vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

9 kommenttia:

  1. Kiitos :) Nuo kaksi sopivat täydellisesti toisilleen...ainakin näin juustokakussa. Täytyy sanoa, että tämä kakku meni omaankin "top kolmoseen" :D

    VastaaPoista
  2. Keitin vadelmistani hilloa. Voiskohan vadelmamoussen tehdä käyttäen hilloa?
    Osaisitko antaa vinkkiä määristä jos hillo käy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hilloa voisi laittaa ainakin 3dl, mutta silloin täytteeseen ei tarvitse varmaankaan lisätä sokeria ollenkaan. Ja ehkäpä yksi liivate enemmän :)

      Poista
  3. Kiitos!
    Pitääpä kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Heips

    Minkä kokoiseen vuokaan teit tuon kakun?

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten tehdään pakaste vadelmien kohdalla? 😍

      Poista
    2. Sulatus mikrossa ja paseeraus siivilän läpi 😊

      Poista