Nyt tuleekin sitten heti perään toinen juustokakku. Näitä kun on niiiin ihana koristella tuoreilla marjoilla. Nyt kun se vielä on mahdollista,- niin leivotaan
näitä.
Tästä kakusta tuli varsin herkullinen. Vanhin tyttäreni sanoi, että paras juustokakkuni ikinä...ja mähän olen niitä ihan muutaman tehnyt ;D Kakku on raikas, eikä liian makea. Mousset ovat silkinpehmoisia ja vadelmat on ihan oikeaa villivadelmaa.
Pohja:
1pkt kaurakeksejä
50g voita
Vadelmamousse:
2dl vispikermaa
200g mascarponea
6dl vadelmia
1dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
3 liivatetta
Valkosuklaamousse:
2dl vispikermaa
200g mascarponea
1,5tl vaniljasokeria
200g valkosuklaata
2 liivatetta
Koristeluun esim.:
vadelmia
punaherukoita+ herukan lehtiä
vadelma,- ja mustikkarusinoita (myydään irtona)
1.
Hienonna keksit murskaksi ja sekoita murut voisulan kanssa. Painele
seos tiukasti (halk.n.22cm.) leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan
pohjalle tiivisti.
2.
Laita vadelmamoussen liivatteet likoamaan. Vatkaa sitten kerma
vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vadelmat. Sekoita tasaiseksi ja lisää
sokeria makusi mukaan.
3.
Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut
liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana vadelmamoussen joukkoon,
samalla vatkaten. Kaada massa keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin
hyytymään.
4. Laita valkosuklaamoussen liivatteet likoamaan ja sulata valkosuklaa mikrossa/ vesihauteessa.
5.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone ja sulatettu
valkosuklaa. Kuumenna kattilassa taas tilkka vettä ja liota joukkoon
liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos massan joukkoon
ohuena nauhana ja kaada massa vadelmamoussen päälle varovasti.
Kiitos :) Nuo kaksi sopivat täydellisesti toisilleen...ainakin näin juustokakussa. Täytyy sanoa, että tämä kakku meni omaankin "top kolmoseen" :D
VastaaPoistaKeitin vadelmistani hilloa. Voiskohan vadelmamoussen tehdä käyttäen hilloa?
VastaaPoistaOsaisitko antaa vinkkiä määristä jos hillo käy?
Hilloa voisi laittaa ainakin 3dl, mutta silloin täytteeseen ei tarvitse varmaankaan lisätä sokeria ollenkaan. Ja ehkäpä yksi liivate enemmän :)
PoistaKiitos!
VastaaPoistaPitääpä kokeilla :)
Heips
VastaaPoistaMinkä kokoiseen vuokaan teit tuon kakun?
Heippa! Halk. 22cm 😊
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMiten tehdään pakaste vadelmien kohdalla? 😍
PoistaSulatus mikrossa ja paseeraus siivilän läpi 😊
Poista