Pohja:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5dl kaakaojauhetta
1dl vehnäjauhoja
Kostutukseen:
maitoa
Väliin:
aprikoosimarmeladia
2dl vispikermaa
120g taloussuklaata
Kuorrutekreemi:
100 voita
2dl tomusokeria
1dl Nutellaa
Suklaaganache:
100g kuohukermaa
110g taloussuklaata
Koristeluun:
kuorrutekreemiä
pensasmustikoita
1. Vatkaa pohjan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti käännellen kaakaojauhe ja vehnäjauhot. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja anna jäähtyä täysin.
2. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sulata suklaa. Lisää hieman jäähtynyt suklaa kermavaahtoon. Leikkaa pohja kolmeen osaan ja kokoa kakku kelmutettuun kakkuvuokaan. Kostuta alin pohja (joka tulee kanneksi) maidolla ja laita päälle reilusti aprikoosimarmeladia. Laita sitten päälle puolet suklaakermasta ja tee seuraava kerros samalla tavoin. Laita kakku sitten jääkaappiin tekeytymään.
3. Valmista kreemi vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi (n.25min.) Lisää Nutella ja sekoita vielä tasaiseksi.
4. Kumoa kakku ja peitä se kauttaaltaan kreemillä suht´ tasaiseksi. Jätä kreemiä huoneenlämpöön hieman ruusukkeita varten. Laita kakku jääkaappiin kovettumaan joksikin aikaa- mieluiten yön yli.
5. Kiehauta ganachen kerma kattilassa kiehuvaksi, ota kattila pois levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita hetken päästä sekaisin ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liruta ganachea lusikan avulla kakun reunoille, niin että saat kauniit valumat. Kaada ganachea sitten kakun keskelle ja laita jääkaappiin vetäytymään. Koristele kakku kreemiruusukkeilla ja pensasmustikoilla.
Mulla olis mennyt aika monta tuntia ja irti revittyä tukkaa tuollaisen kakun loihtimiseen!! :D
VastaaPoistaNo eikä mene...minäkin päätin, että näyttäkööt miltä hyvänsä, kun maku on kuitenkin hyvä 😊 Turha pingottaa.
PoistaIhanaa tämä tällainen nutella (kääk!!) kreemi! Pakko testaa tätä kuopuksen synttäreille, kiitti ohjeesta.
VastaaPoistaKyllon hyvännäköinen kakku, kuola valuu :D
Kiitos 😊 Itse en ole minkäänlaisten kreemien ystävä, mutta tää oli kyllä ihan hyvän makuinen.
PoistaMinkä kokoinen vuoka sulla oli ?
VastaaPoista15cm:n PME-vuoka 😊 Eli suht pieni, mutta hiukan korkeampi, kuin perusvuoat.
PoistaHei! Tässä meille suklaakakku, mutta mitä nutellan tilalle, kun ei pähkinä käy?
VastaaPoistaKiitos vastauksesta jo nyt!
Terv. Maisa
Heippa! Hyvä kysymys. Nutellsn voi korvata ihan tavallisella, sulatetulla ja jäähdytetyllä, tummalla suklaalla 👍
PoistaKiitos paljon ja aurinkoista maaliskuuta!
VastaaPoista