Törmäsin jossakin netin syövereissä fetamoussen reseptiin (joka on muuten ihan niinkin mahtavan makuista vaikkapa ruisleivän päällä levitteenä). Mietin mihin sitä voisi hydyntää ja niin syntyi ajatus näistä älyttömän maukkaista pienistä suolapaloista. Feta ja parsakaali ovat mainio makupari ja valkosipuli komppaa kivasti vielä lisänä. Nämä voisivat olla mukava väli,- tai iltapala, sekä mikäpä ettei näitä voisi laittaa tarjolle kahvipöytäänkin. Parsakaalin voi myös vaihtaa esim. pinaattiin, jollei sen mausta välitä :)
1 esikaulittu, laskostettu voitaikina
Fetamousse:
1pkt Apétit classic fetaa
1prk ranskankermaa
2-3 valkosipulin kynttä
mustapippuria
1 tuore parsakaali
kananmuna
1. Höyrytä parsakaalia n.3 minuuttia. Leikkaa sitten vain pelkkä kukinto-osa ja silppua se hienoksi.
2. Murustele feta leivontakulhossa haarukalla murusiksi ja lisää joukkoon ranskankerma, murskatut valkosipulin kynnet ja rouhittu mustapippuri. Sekoita tasaiseksi.
3. Kauli voitaikina n. 25x30cm:n levyksi ja levitä päälle ohuelti fetamoussea. Ripoittele sitten pinnalle parsakaalirouhe.
4. Käännä levy kaksinkerroin ja kaulaa vielä ihan varovasti hieman. Painele reunat tiukasti yhteen ja leikkaa suikaleiksi esim. pizzapyörän avulla. Ota taikinasuikaleiden päistä kiinni ja pyöritä vastapäivään ja kiepauta kierteeksi. Tee näin kaikille ja voitele kierteet sen jälkeen kananmunalla.
5. Paista kierteitä uunissa 200 asteessa n.25 minuuttia ja nauti vielä hieman lämpöisinä.
Kiva vinkki, sekä parsa että feta ovat suosikkejani! Tuon siis pn pakko olla hyvää!
VastaaPoistaKokeilepa jossakin välissä, kun ehdit. Uskon, että saattaisit sitten tosiaan pitää näistä 😊
PoistaPystyykö näitä tekemään etukäteen juhliin ja pakastaa?
VastaaPoistaEn ole testannut, mutta miksipäs ei ☺️
Poista