Äitienpäivänä nämä sopivat kahvipöytään kakun rinnalle mainiosti ja ovat näyttävätkin kauniilta. Uskoisin, että nämä maistuvat Äidille, kuin Äidille 😊
(12kpl)
Pohja:
200g voita
80g sokeria
1 iso kananmuna
0,5tl leivinjauhetta
300g vehnäjauhoja
Väliin:
115g vadelmamarmeladia
Kuorrutus:
n.1/2 pkt tomusokeria
3-4 rkl sitruunamehua
(tarvittaessa tilkka vettä)
pinkkiä elintarvikeväriä
n. 0,5tl kaakaojauhetta
1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekaisin. Lisää loput aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa. Laita taikina n. puoleksi tunniksi jääkaappiin. Kauli taikina sitten n. 3,5-4mm paksuiseksi levyksi leivinpaperin päälle ja paista uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja puolita pohja keskeltä kahtia.
2. Levitä toisen pohjan päälle vadelmamarmeladia (tai omena!) ja nosta sitten toinen puolisko väärin päin päälle- eli paistopinta alaspäin.
3. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta paksuhko "tahna". Ota n. 1 rkl sivuun, vaikkapa kahvikuppiin. Värjää isompi määrä kuorrutetta hennon vaaleanpunaiseksi ja kahvikupissa oleva kuorrute tumman ruskeaksi.
4. Kaada vaaleanpunainen kuorrute leivoslevyn pinnalle ja tasoita varoen. Laita sitten ruskea kuorrute esim. minigrip pussiin ja tee nurkkaan pieni reikä. Tee kuorrutteen pinnalle ohuita ruskeita raitoja n. 2,5-3cm:n välein. Vedä sitten coctailtikulla raitojen läpi, joka toinen eri suuntaan.
5. Laita leivoslevy hetkeksi pakastimeen ja leikkaa sitten paloiksi (n. 5x6cm) veden alla kuumennetulla veitsellä. leivokset säilyvät hyvinä pitkään ja jopa mehevöityvät vanhetessaan.
Todella kauniita! <3 Aleksanterit ovat yksi lemppari leivonnaiseni. :)
VastaaPoistaKiitos, Roosa ❤ Nämä ovat kyllä yksi parhaista klassikkoleivoksista...
Poista