Mustaherukoita tulee tänä vuonna myös ihan luvattoman paljon. Toki pistän niitä pakastimeen, mutta hyödynnän tietysti osan kakkuihin. Tämä yhdistelmä on ihan mielettömän herkullinen, eikä tätä herkkua kannata pilata liialla sokerillakaan. Kaksi vahvaa makua yhdessä- maista ja ihastu! 😍
Ps. Näitä kakkuja olen tehnyt myös ensi lauantain Pop up-kahvilaani...tervetuloa maistamaan!
Pohja:
1,5 pötköä Oreo-keksejä
50g voita
Suklaamousse:
2dl laktoositonta vispikermaa
175g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
200g tummaa suklaata
0,5dl sokeria
1tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
2 liivatetta
3rkl vettä
Mustaherukkamousse:
2dl laktoositonta vispikermaa
175g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
4-5dl mustaherukoita
1dl sokeria
1tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
0.5dl sokeria
4 liivatetta
3rkl vettä
1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti lusikan avulla. Suihkauta tässä kohtaa hieman vuokasprayta vuoan reunoille.
2. Laita suklaamoussen liivatteet likoamaan. Sulata suklaa. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja suklaa keskenään. Yhdistä tuorejuusto-suklaaseos ja vatkattu kerma, kevyesti nostellen sekaisin. Mausta sokerilla, sekä vaniljasokerilla. Kiehauta sitten tilkka vettä kattilassa ja lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana moussen joukkoon. Kaada mousse sitten keksipohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä n. tunti jääkaapissa.
3. Kiehauta sokeri ja mustaherukat kattilassa kunnolla. Paseeraa seos sitten siivilän läpi. Heitä kuoriosat roskikseen ja jäähdytä marjoista irronnut melba. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt mustaherukkamelba ja mausta sokerilla, sekä vaniljasokerilla. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada herukkamousse suklaamoussen päälle ja laita hyytymään vähintään neljäksi tunniksi jääkaappiin.
4. Irroita kakku vuoasta ja koristele esim. suklaakermalla, mustaherukoilla ja herukanlehdillä.
Voi taju, miten ihanan näköistä! Tätä pitää testata! :)
VastaaPoistaMinkä kokoiseen vuokaan teit?
PoistaKiitos 😊 Suosittelen kyllä testaamaan.
PoistaTein tätä viikonloppuna. Olipas ihanaa! Juuri niin täydellinen makupari. Kiitos sinulle reseptistä, sitä varmaan käytetään meillä toistekin! <3
PoistaIhanaa kuulla, Leena-muori <3 Juuri kävinkin blogiisi kommenttia jättämässä...
PoistaÄh...unohdin 😁 22cm:n...
VastaaPoistaOi, upea kakku. Tuota yhdistelmää kokeilen pian.
VastaaPoistaKiitos 😊 Tämä kakku sopii varsinkin hyvin heille, jotka eivät tykkää "överi"makeista kakuista...
PoistaNam, nam, nam! Näyttää ja kuulostaa todella hyvältä. :D Mustaherukka on ylivoimaisesti paras herukka-marja. :)
VastaaPoistaKiitos 😊 Ja tossa herukka-asiassa olen kyllä ihan samaa mieltä. Nami!
PoistaKakku varmaan onnistuu hyvin myös pakasteesta otetuilla herukoilla? Toki ensin sulattaa ne hyvin? :)
VastaaPoistaOnnistuu mainiosti. Jäiset marjat ja sokeri kattilaan. Riittävä kiehautus ja sitten vain paseeraus siivilän läpi 😊
PoistaViikonlopun kakkuongelma ratkaistu! Ihanasta ohjeesta kiitos!
VastaaPoistaOlepa hyvä 😊 Tulepa sitten kertomaan, kuinka onnistuit ja mitäpä tykkäsit!
PoistaKiitos ihanista resepteistäsi! Tämä oli yksinkertaisesti törkeän hyvää...tätä tehdään jatkossakin!
VastaaPoistaOijoioi!! Ihan mahtava kuulla! ❤
PoistaPääsin maistamaan tätä kakkua eilisillä kutsuilla ja tämä oli super hyvää! �� Mitä suklaata käytit suklaamoussessa? ��
VastaaPoistaVoi miten kiva kuulla! 😊 Eiliseen kakkuun käytin Lindtin 70% tummaa suklaata. Karisman sittarin leivontahyllystä löytyy 😁
VastaaPoistaKiitos! Täytyy kipaista sieltä! :) Suklaissakin on niin isoja makueroja.
VastaaPoistaNiin kaunis kakku! Mutta miten saat tuosta reunasta noin siistin? Olen itsekin innokas leipuri ja yleensä vuoraan irtopohjavuoan leivinpaperilla hyydytettyjä kakkuja tehdessäni. Mutta jälki ei todellakaan ole noin siistiä.
VastaaPoistaKiitos ❤ Ruiskautan vuoan reunoille vain kevyesti vuokasprayta. Löysä massa tekee kakun pinnasta myös siistin 😊
PoistaHei, ihanan näköinen kakku.ehkä vähän tyhmä kysymys,mutta kysyn kuitenkin; kun liivate valutetaan moussen joukkoon, sekoitetaanko samalla vai ei sekoitusta?
VastaaPoistaHeippa!
PoistaEi ollenkaan tyhmä kysymys. Joo, kyllä sekoitetaan samalla, kun lirutetaan liivateseosta massan joukkoon 😊 Yleensä sen ohjeeseen kirjotankin- nyt on jostakin syystä jäänyt pois. Leipomisen iloa sinulle!
Pitäis tehdä tätä kakkua 50 hengelle ristiäisiin...moninkokertaisena kannattais ohje tehdä?
VastaaPoistaTekisin kolme tällaista kakkua 😊
PoistaHei, tein kakun joku aika sitten juhliin ja mietin siinä että onko suklaatäytteen liivatteet pakollinen osa? Meni jotenkin tosi paksuksi ja tönköksi täyte. Että jos pärjäisi ilman liivatetta.
VastaaPoistaHeippa!
PoistaKyllähän suklaa täyte hyytyy ilman liivatettakin. Koitan vain tehdä näistä reseptistä aina kotileipureille "pomminvarmoja" siksi ne tuohon on laitettu 🙂
Näin ajattelinkin. Kiitos �� Katselin nimittäin että suhteet neste-suklaa kohtaavat myös hyvin.
PoistaTää on ihan parasta. Myös brownie pohjalla.
Hei. Paljonko tarvii laittaa "marjoja" jos ovat tehty jo hilloksi? :)
VastaaPoistaLaita ihan maun mukaan ja pidä liivatteen määrä samana. Lisää sokeria maun mukaan, sillä hillossahan sitä voipi olla jo ihan riittävästi 😊
Poista