tiistai 22. elokuuta 2017

Mustaherukka-suklaamoussekakku


Mustaherukoita tulee tänä vuonna myös ihan luvattoman paljon. Toki pistän niitä pakastimeen, mutta hyödynnän tietysti osan kakkuihin. Tämä yhdistelmä on ihan mielettömän herkullinen, eikä tätä herkkua kannata pilata liialla sokerillakaan. Kaksi vahvaa makua yhdessä- maista ja ihastu! 😍

Ps. Näitä kakkuja olen tehnyt myös ensi lauantain Pop up-kahvilaani...tervetuloa maistamaan!

Pohja:
1,5 pötköä Oreo-keksejä
50g voita

Suklaamousse:
2dl laktoositonta vispikermaa
175g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
200g tummaa suklaata
0,5dl sokeria
1tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
2 liivatetta
3rkl vettä

Mustaherukkamousse:
2dl laktoositonta  vispikermaa
175g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
4-5dl mustaherukoita
1dl sokeria
1tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
0.5dl sokeria
4 liivatetta
3rkl vettä

1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti lusikan avulla. Suihkauta tässä kohtaa hieman vuokasprayta vuoan reunoille.

2. Laita suklaamoussen liivatteet likoamaan. Sulata suklaa. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja suklaa keskenään. Yhdistä tuorejuusto-suklaaseos ja vatkattu kerma, kevyesti nostellen sekaisin. Mausta sokerilla, sekä vaniljasokerilla. Kiehauta sitten tilkka vettä kattilassa ja lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana moussen joukkoon. Kaada mousse sitten keksipohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä n. tunti jääkaapissa.

3. Kiehauta sokeri ja mustaherukat kattilassa kunnolla. Paseeraa seos sitten siivilän läpi. Heitä kuoriosat roskikseen ja jäähdytä marjoista irronnut melba. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt mustaherukkamelba ja mausta sokerilla, sekä vaniljasokerilla. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada herukkamousse suklaamoussen päälle ja laita hyytymään vähintään neljäksi tunniksi jääkaappiin.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele esim. suklaakermalla, mustaherukoilla ja herukanlehdillä.

30 kommenttia:

  1. Voi taju, miten ihanan näköistä! Tätä pitää testata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkä kokoiseen vuokaan teit?

      Poista
    2. Kiitos 😊 Suosittelen kyllä testaamaan.

      Poista
    3. Tein tätä viikonloppuna. Olipas ihanaa! Juuri niin täydellinen makupari. Kiitos sinulle reseptistä, sitä varmaan käytetään meillä toistekin! <3

      Poista
    4. Ihanaa kuulla, Leena-muori <3 Juuri kävinkin blogiisi kommenttia jättämässä...

      Poista
  2. Oi, upea kakku. Tuota yhdistelmää kokeilen pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Tämä kakku sopii varsinkin hyvin heille, jotka eivät tykkää "överi"makeista kakuista...

      Poista
  3. Nam, nam, nam! Näyttää ja kuulostaa todella hyvältä. :D Mustaherukka on ylivoimaisesti paras herukka-marja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Ja tossa herukka-asiassa olen kyllä ihan samaa mieltä. Nami!

      Poista
  4. Kakku varmaan onnistuu hyvin myös pakasteesta otetuilla herukoilla? Toki ensin sulattaa ne hyvin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu mainiosti. Jäiset marjat ja sokeri kattilaan. Riittävä kiehautus ja sitten vain paseeraus siivilän läpi 😊

      Poista
  5. Viikonlopun kakkuongelma ratkaistu! Ihanasta ohjeesta kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä 😊 Tulepa sitten kertomaan, kuinka onnistuit ja mitäpä tykkäsit!

      Poista
  6. Kiitos ihanista resepteistäsi! Tämä oli yksinkertaisesti törkeän hyvää...tätä tehdään jatkossakin!

    VastaaPoista
  7. Pääsin maistamaan tätä kakkua eilisillä kutsuilla ja tämä oli super hyvää! �� Mitä suklaata käytit suklaamoussessa? ��

    VastaaPoista
  8. Voi miten kiva kuulla! 😊 Eiliseen kakkuun käytin Lindtin 70% tummaa suklaata. Karisman sittarin leivontahyllystä löytyy 😁

    VastaaPoista
  9. Kiitos! Täytyy kipaista sieltä! :) Suklaissakin on niin isoja makueroja.

    VastaaPoista
  10. Niin kaunis kakku! Mutta miten saat tuosta reunasta noin siistin? Olen itsekin innokas leipuri ja yleensä vuoraan irtopohjavuoan leivinpaperilla hyydytettyjä kakkuja tehdessäni. Mutta jälki ei todellakaan ole noin siistiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Ruiskautan vuoan reunoille vain kevyesti vuokasprayta. Löysä massa tekee kakun pinnasta myös siistin 😊

      Poista
  11. Hei, ihanan näköinen kakku.ehkä vähän tyhmä kysymys,mutta kysyn kuitenkin; kun liivate valutetaan moussen joukkoon, sekoitetaanko samalla vai ei sekoitusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!

      Ei ollenkaan tyhmä kysymys. Joo, kyllä sekoitetaan samalla, kun lirutetaan liivateseosta massan joukkoon 😊 Yleensä sen ohjeeseen kirjotankin- nyt on jostakin syystä jäänyt pois. Leipomisen iloa sinulle!

      Poista
  12. Pitäis tehdä tätä kakkua 50 hengelle ristiäisiin...moninkokertaisena kannattais ohje tehdä?

    VastaaPoista
  13. Hei, tein kakun joku aika sitten juhliin ja mietin siinä että onko suklaatäytteen liivatteet pakollinen osa? Meni jotenkin tosi paksuksi ja tönköksi täyte. Että jos pärjäisi ilman liivatetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!
      Kyllähän suklaa täyte hyytyy ilman liivatettakin. Koitan vain tehdä näistä reseptistä aina kotileipureille "pomminvarmoja" siksi ne tuohon on laitettu 🙂

      Poista
    2. Näin ajattelinkin. Kiitos �� Katselin nimittäin että suhteet neste-suklaa kohtaavat myös hyvin.
      Tää on ihan parasta. Myös brownie pohjalla.

      Poista
  14. Hei. Paljonko tarvii laittaa "marjoja" jos ovat tehty jo hilloksi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita ihan maun mukaan ja pidä liivatteen määrä samana. Lisää sokeria maun mukaan, sillä hillossahan sitä voipi olla jo ihan riittävästi 😊

      Poista