Oletteko tehneet tänä kesänä jo tätä kolmen aineen jäätelöä, johon ei tarvitse jäätelökonetta? Jäätelöpohjaankin tarvitset tosiaan vain kolme perusainesta, jonka voit maustaa haluamallasi tavalla. Itse en ole ollut tänä kesänä tätä ennen jätskiä tehnyt, mutta tämä maku on kummitellut mielessäni kyllä koko ajan. Nyt testasin-ja voi ihanuus!!
Harmittaa ihan kamalasti, etten aiemmin kokeillut. Onneksi on vasta elokuun alku- kerkeän tehdä tätä vielä mooooonta kertaa 😉
"Pohja":
5-6dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa (ei kinuskia)
0,5dl glukoosisiirappia
Makuaineet:
1prk Dronningholmin vadelma-Täyttistä
60-70g rouhittua valkosuklaata
60-70g macadamiapähkinöitä
(pinkkiä pastaväriä)
1. Rouhi valkosuklaa karkeaksi muruksi ja murskaa pähkinät hieman pienemmiksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito, sekä glukoosisiirappi. Sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Sekoita massan joukkoon vadelma-Täyttis, rouhittu valkosuklaa, sekä pähkinät. Sekoita ja annostele pakasteen kestävään astiaan/ astioihin. Jos haluat, niin voit lirutella elintarvikevärillä massaan ohuita raitoja ja sekoittaa niitä hieman esim. haarukan avulla. Anna olla vähintään viisi tuntia pakastimessa.
4. Anna jäätelön pehmetä pöydällä n. 5 minuuttia ja ota jäätelöstä jäätelökauhalla palloja.
Nyt kuullostaa siltä että täytyy kotimatkalla käydä nappaamassa ainekset talteen viikonloppua varten... Kauankohan tällainen jäätelö säilyy pakastimessa?
VastaaPoistaNiin ja tarkoitan oikeaa säilyvyyttä, enkä sitä kauanko kestää, että se häviää sieltä parempiin suihin (tässä suhteessa säilyvyys varmaan on huonohko, heh) :--D
PoistaHehheh!! 😂 Säilyy helposti kolmisen viikkoa...
PoistaNam! Tein juuri itsekin mansikkajäätelöä, niin herkkua <3 Itse tehty jäätelö on kyllä vaarallista. Tuolla sitä on lirtakaupalla pakastimessa :D
VastaaPoistaAnni!! Sä sen sanoit-vaarallista!! Arvaapa mitä tein, kun pääsin koulusta?! No, painelin tietenkin pakastimelle ahmimaan noi loput jädet 😔
PoistaIhana ohje! Mä teen jäätelön aina kondensoidusta maidosta ;)
VastaaPoistaKiitos 😊 Toi on kyllä niin kiva resepti, juurikin muunneltavuutensa vuoksi 👍
PoistaNam kuinka hyvältä näyttää ja kuulostaa! :)
VastaaPoistaEi muutaku vispilät "laulamaan" 😁
Poista