lauantai 2. joulukuuta 2017

Jouluinen, Wanhan ajan vaniljakakku


Olethan jo tutustunut tähän ihastuttavaan jouluiseen Wanhan ajan vaniljakakkuun, joka hurmaa maullaan, mutta on myös loistava vieminen resepteineen joulun alla, vaikkapa ystävälle! Tämä kakku löytyy jo entuudestaan blogistani täältä. 
Reseptin alkuperää en tunne, mutta törmäsin tähän netissä joskus muutama vuosi sitten. Sen jälkeen olen näitä aina joulun alla saanut paistella urakalla. Kokeilepa sinäkin! 🎅

n. ½ marjavakkasta sulatettua ja jäähdytettyä voita...
2 tontun kämmentä vaniljasokeria
½ tontun kämmentä soodaa
½ tontun kämmentä leivinjauhetta
6 tontun hiippalakkia vehnäjauhoa
3 tontun hiippalakkia kermaa
2 munaa
3 tontun hiippalakkia sokeria


1. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää kerma ja sekoita niin kauan, että seos alkaa vähän paksuntua. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja lisää ne vähitellen muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi sulatettu, jäähtynyt voi.

2. Paista 175C noin joulupukin pikkutorkkujen ajan.


Ps. Muista lisätä joulun ruokiin aina hyppysellinen Joulumuorin rakkautta.


1 tontun hiippalakki = 1 dl, 1 tontun kämmen = 1 rkl, 1 marjavakka = 400g, joulupukin pikkutorkut = n.1h

11 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Nin on! Ollapa itsekin noin kekseliäs noita muokkaamaan 😁

      Poista
  2. täytyy leipoa ja kokeilla hyvää joulun alus aikaa

    VastaaPoista
  3. Mitä marjoja olet käyttänyt? Ihana vuoka..löytyykö kaupoista?

    VastaaPoista
  4. Mitä marjoja tarkoitit? 😊 Tähän kakkuun ei ole käytetty marjoja. Tuo vuoka on Nordic Waren Elegant party bundt löytyy ainakin nettikaupoista 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin ohjeet vähän liian hätäseen :D marjavakkaa vaan mietin :D

      Poista