perjantai 28. joulukuuta 2018

Paahdetut suolapähkinät


Leipominen on jäänyt joulunpyhien aikaan vähemmälle, mutta sen sijaan olen herkutellut mm. juustoilla ja itse paahtamillani suolapähkinöillä. Nämä ovat itse tehtyinä sellaista herkkua, että jaan ohjeen nyt teillekin, vaikkapa uutta vuotta ajatellen. Varokaahan vain- näihin jää koukkuun! 😍

n. 400 g erilaisia pähkinöitä oman makusi mukaan 
(esim. cashew, saksanpähinä, sekä pekaanipähkinä)

1 kananmunan valkuainen
1rkl vettä
sormisuolaa
(mausteita oman makusi mukaan esim. savupaprika, chili, valkopippuri yms.)

1. Vatkaa kulhossa valkuainen ja vesi keskenään kevyeksi vaahdoksi. Kaada joukkoon haluamasi pähkinät ja sekoita. Lisää joukkoon sormisuolaa (ja muita mausteita, jos tahdot) ja sekoita uudelleen. 

2. Kaada pähkinät pellille väljästi ja paahda niitä sitten 200 asteessa n. 7-8 minuuttia. Pähkinöitä kannattaa käännellä hieman puolessa välissä paahtoa.

3. Anna jäähtyä (jos maltat!) ja nauti esim. juustojen yms. herkkujen kaverina.

4 kommenttia:

  1. En oo kyllä koskaan ajatellut, että suolapähkinöitäkin voisi tehdä itse :D Kuulostaa herkulliselta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin tuo cashew on ihan taivaallisen hyvää näin valmistettuna 😍 Huh!!

      Poista
  2. Naaam! Sopii varmasti hyvin juustojen kanssa yhteen. 😊 Hyvää uutta vuotta 2019!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai ihan pelkilteenkin naposteltaviksi 🙊 Hyvää uutta vuotta sinullekin!!

      Poista