Näin jossakin netin syövereissä kuvan pinaatti-vuohenjuustopiirakasta, niin eihän se auttanut, kun alkaa leipomaan,- ajatus tästä ihanuudesta, kun ei jättänyt rauhaan 😀 Tänään nautiskelen tästä sohvan mutkassa viltin alla ja huomenna voin ottaa tätä mukaan töihin evääksi. Tämä piirakka sopii erinomaisesti illanistujaisiin, juhlapöytään, tai vaikkapa maanantaina iltapalaksi. Parhaimmillaan tämä kai olisi punaviinilasillisen kera? 😚
150 g voita
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 kananmunaa
2dl kermaa/maitoa
1-1,5dl juustoraastetta
200g Creme bonjour Chevre-tuorejuustoa
140g tuoretta pinaattia
vuohenjuustoa
suolaa, pippuria
1.
Nypi pohjan huoneenlämpöinen voi ja jauhot, sekä juustoraaste
tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon tarvittaessa tilkka kylmää vettä.
Painele taikina vuokaspraylla voidellun irtopohjaisen piirakkavuoan
pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin.
2. Sekoita munat, kerma, tuorejuusto ja juustoraaste keskenään sekaisin (ei haittaa, jos jää epätasaiseksi). Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada seos pohjan päälle vuokaan.
3. Hienonna pinaatteja hieman pienemmiksi veitsen avulla ja nosta pinaatit vuokaan, kananmuna-kermaseoksen pinnalle. Leikkaa sitten vuohenjuustosta reilun paksuisia siivuja ja asettele ne piirakan pinnalle.
4. Paista piirakkaa 190 asteessa, n. 40 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea. Nauti vielä hieman lämpöisenä.
Tein tätä eilen synttäreille. Aivan mielettömän hyvän makuinen, varsinkin pohja saa kiitosta!
VastaaPoistaIhana kuulla. Ja kiva, että jätit kommentin. Mitä tulee pohjaan, se on ehdottomasti oma suosikkipohjani 👍
Poista