Minun ei pitänyt leipoa äitienpäiväkakkua tänä vuonna laisinkaan, mutta bongasin kauppareissulla itselleni uutuuden, nimittäin Bonnen ananassoseen. Siitä se ajatus sitten lähti... Olen myös kuullut, ettei ananas ja kiivi hyydy liivatteella, mutta kuinkas kävikään? Ananas hyytyi todella kivasti ja kakusta tuli kivan raikas ja keväinen. Ananas ei tosin kovin vahva maku ole, joten osan ananassoseen määrästä korvaisin ehkä mangososeella ensi kerralla 😋
Pohja:
200g cantuccini-keksejä
75g voita
Täyte:
7dl vispikermaa
350g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
1prk ananasmurskaa mehuineen
4dl Bonnen ananassosetta
2tl vaniljasokeria
0,5dl-1dl sokeria
13 liivatetta
Kiille:
3dl Bonnen ananassosetta
4 liivatetta
tilkka appelsiinimehua
tippa keltaista elintarvikeväriä
1.
Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos
sitten leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle
tiiviisti. Suihkauta vuoan reunoille kevyesti vuokasprayta.
2.
Laita täytteen liivatteet likomaan. Vatkaa kerma ja tuorejuusto
keskenään löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon ananasmurska mehuineen ja ananassose. Mausta sokereilla makusi mukaan.
Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja lisää joukkoon liotetut, puritellut
liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
Huom! Mitä löysempi massa, sen sileämmät reunat saat kakkuun!
3. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 1-2 tuntia ennen kiilteen lisäämistä.
4.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan 7 minuutiksi. Keitä sitten appelsiinimehu kiehuvaksi. Lisää liotetut ja puristellut liivatteet
appelsiinimehun joukkoon. Sekoita liivateseos ananassoseen sekaan ja sekoita tasaisesti. Kaada ananassose kakun pinnalle varovasti, lusikkaa apuna käyttäen. Anna hyytyä
vielä vähintään 3 tuntia jääkaapissa. ''
5. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Ihana kakku taas kerran.�� Mistä saa tuota suklaakoristetta missä on tekstiä?
VastaaPoistaKiitos. Nuo koristeet ovat ostettu Tallinnan Gemossista, mutta tuollaista voi tehdä itsekin suklaansiirtokuvilla ja temperoidulla suklaalla 😊
Poista