maanantai 19. heinäkuuta 2021

Mummolan mehevä piimäkakku

Leivoin pakastimeen vierasvaraksi perinteistä piimäkakkua. Ohje on peräisin edesmenneen mummoni keittokirjan välistä. Kuinka vanharesepti siis lieneekään? 😊 Tällä ohjeella tulee herkullinen ja todella kostea, sekä mehevä kakku. Meillä ei pidetä kamalasti rusinoista (vaikka ne ehdottomasti piimäkakkuun kuuluvatkin!), joten laitoin itse niitä vähemmän, kuin ohjeessa. Ihana ohje on muutenkin- kaikki vain kulhoon, sekoitus ja uuniin!

6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1tl pomeranssinkuorta
1,5 dl rusinoita
3 dl piimää
2 dl siirappia
200g sulatettua voita

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (2 l).

2. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda, mausteet ja rusinat puuhaarukalla keskenään.
Lisää piimä, siirappi ja viimeiseksi voisula. Sekoita ainekset puuhaarukalla sekaisin varovasti, mutta niin, että kaikki ainekset sekoittuvat.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50-60min.
Kumoa kakku, kunnes se on hieman jäähtynyt.

5 kommenttia:

  1. Todella nimensä vertainen piimäkakku,onnistuu hyvin ja
    on maukas sekä nopea tehdä.Voi viedä vaikka tuliaisiksi ystävälle.😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sielläkin tykättiin 👍☺️

      Poista
    2. Kertokaa mulle,,,,, miksen saa kuohkeaa piimäkakkua. Yritän tehdä ohjeen mukaan. Tulee tiivis. Kiitos

      Poista
    3. Hei! Mittaathan varmasti jauhon määrän oikein? Liika jauho tekee kyllä kakusta helposti tiiviin. Tässä reseptissä myös taikinan liika sekoittaminen vaikuttaa. Eli koita saada ainekset sekaisin kevyesti sekoittaen.
      Muita vinkkejä en nyt äkkiseltään sinulle osaa antaa 😊

      Poista
    4. Samaa mieltä! Liika sekoittaminen saa vehnäjauhon sitkon toimimaan ja kakusta tulee tiivis. Samoin liian suuri jauhomäärä paitsi lisää tarvetta sekoittaa enemmän, myös tekee kakusta kuivan ja tiiviin. Kakkutaikinaa oikeastaan käännellään, ei sekoiteta.

      Poista