Pääsiäinen lähestyy ja niinpä on hyvä syy tehdä kaikenlaisia herkkuja. Yksi niistä, on tämä Hyrsylänmutkan noidan pääsiäispasha. Tämä resepti on kauan sitten julkaistu jossakin lehdessä.
En välitä laisinkaan kaupan valmiista versioista, mutta tämä on ihanan raikas ja appelsiininen jälkiruoka. Melko "tukuisaahan" tämä kyllä on, joten pieni annos kerrallaan riittää mainiosti 🐥
(5-7 hlölle)
175g voita
150g sokeria
500g maitorahkaa
1dl kermaa
1,5tl vaniljasokeria
3 keltuaista
1/2 sitruunan mehu
1dl mantelirouhetta
1rkl rusinoita
100g appelsiininkuoripaloja (Dr.Oetker)
1.Sulata voi ja sokeri kattilassa keskenään. Anna jäähtyä hetki.
2. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna pashan tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään, niin se jähmettyy ja "tekeytyy" hieman. Näin Pashasta ei tule lainkaan "kuivaa".
3. Voit halutessasi valuttaa pashan yön yli esim. kahvisuodattimen läpi, mutta mielestäni tulee oikein hyvää ilman valuttamistakin. Pashan voi halutessaan myös pakastaa.
Herkkua 🤍🤍🤍
VastaaPoistaNo, niin on, kyllä 🥰
Poista