(14kpl, á 60g)
2,5 dl vanilla-vaniljakastiketta
0,5 dl vettä
¾ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
n.6 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia
Voiteluun:
50 g margariinia sulatettuna
1 dl hienoa sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1. Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30-40 minuuttia.
2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja punnitse taikinasta 60g:a taikinapalloja. Leivo palloista n. 25cm tankoja ja laita päät yhteen. Pyörittele taikina kierteelle ja muotoile pullaksi. Laita pullat leivinpaperin päälle, uunipellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
3. Paista pullat uunin keskitasossa 7-8 minuuttia.
4. Sekoita kulhossa keskenään kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri.Voitele kypsät kuumat pullat sulatetulla margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.
Näitä leivottava ensi tilassa! Taivaallisen ihania!
VastaaPoistaNämä ovat kyllä ihan napakymppi! :P
PoistaEhdottomasti teen seuraavaksi.
VastaaPoistaOhjeesta päätellen ovat ihania!
Nämä ovat niin hyviä, ettet näiden jälkeen enää muita leivokaan 😁
PoistaIhan törkeän hyviä!!!!!!! Ens kerralla täytyy tehdä vähintään nelinkertainen annos!
VastaaPoistaHahhah!! 😂 Kiitos ihan mahtavasta kommentistasi...
PoistaVaikka ennen osasin leipoa hyviä pullia on tämän vuoden puolella kaksi kertaa tullut pahaa pullaa (mun mielestä), jospa tällä ohkeella kadonnut pullajauhopeukalo löytyisi jälleen
VastaaPoistaVoi harmitus! Toivotaan, että saat tällä reseptillä hyvät pullat 👍
PoistaMainio resepti. Tehnyt itselle ja vienyt kavereille tuliaisiksi. Eivät ole pakastimeen ehtineet. Nam.
VastaaPoistaMukava kuulla 😊 Pitäisi kyllä itsekin taas vaihteeksi leipoa näitä-ovat kyllä niin mahdottoman hyviä!
PoistaIhanaa. Taas kananmunaton resepti. Yritän.
VastaaPoistaOnnistut takuuvarmasti 👍
PoistaIhanan kuulonen ohje :) tota, onkohan tuo 60g taikinaa minkä kokoinen löntti suunnilleem kun meiltä löytyy tasan henkilövaaka ;D aivan pakko laittaa testiin!
VastaaPoistaSuuren kananmunan kokoinen. Ei ole niin justiinsa 😊
VastaaPoistaTällä reseptillä onnistuin jopa minä, jonka pullia voi normaalisti käyttää kivinä! Ehdottomasti uusi lemppariresepti! ❤
VastaaPoistaHahhahhah! :D Ihan mahtava kommentti! Ja ihan mahtavaa, että onnistuit. JEE!
PoistaVarmaan ihania! Kuivahiivapusseja on niin erikokoisia, monenko gramman pussia käytit?
VastaaPoistaHei!
PoistaOlen paraikaa Lontoossa, niin rn pysty tarkastamaan. Mutta Dr. Oetkerin kuivahiivaa se kuitenkin oli 😊
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaVoihan Kakkuviikari, mikä resepti! Tein juuri äsken kyläänviemisiksi ja ihan vau tuo maku ja rakenne. Kiitos ohjeesta!😊
VastaaPoistaIhana kuulla, että tykkäsit 😊 Vaikka ei kai näistä voi olla tykkäämättä..? 😁
PoistaMillaista vaniljakastiketta pullissa käytät ?
VastaaPoistaFlora Vanillaa 😊
PoistaKiitos, täytyy kokeilla.
PoistaOlepa hyvä 😊 Toivottavasti maistuu.
VastaaPoistaTein näitä viime vkolla ja oli niin hyviä,että toinen(isompi)taikina nousemassa juuri ����
VastaaPoistaVoi nam 😊 Voisinpa tulla iltakahville...
PoistaTein aamulla, keitin kahvit ja ah mikä makuelämys. Näitä täytyy saada lisää.
VastaaPoistaKivaa, että pidit 👍 Mukavaa päivää.
VastaaPoistaNämä edelleen meillä vakio leivonnaisia, erittäin helppoja ja erittäin hyviä 👏
VastaaPoistaKyllä! Kestosuosikki 🥰
Poista