maanantai 27. huhtikuuta 2015
Aurajuustopatongit
Voi namnam! Jos vielä on mietinnässä eväitä vapuksi, on tässä ihan mainio lisä/ vaihtoehto, vaikkapa salaatille tai grilliruoalle kaveriksi. Ostamme välillä kaupan omasta leipomosta Aurapatonkia, mutta tämä oma tekemä hakkaa sen kyllä sata-nolla. Eikä vähiten siksi, että sitä Auraa saa sinne väliin mielensä mukaan :) Suosittelen kyllä testaamaan!!
2 patonkia
2½ dl vettä
20 g hiivaa
0,5tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
5,5-6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 kolmio Aurajuustoa (170g)
Voiteluun:
vettä
Pinnalle:
juustoraastetta
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola ja oliiviöljy. Lisää jauhot jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaksi, niin että taikina irtoaa kulhon reunoista (kannattaa vaivata kunnolla!).
Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi.
2. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinat suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Ripottele levyille Aurajuustoa (puoli kolmiota kumpaankin) ja kääri viistottain tiiviiksi rullaksi.
4. Siirrä patongit patonkipellille (tai leivinpaperoidulle uunipellille) ja anna kohota liinan alla kaksinkertaisiksi.
Voitele patongit ennen paistamista reilusti vedellä ja tee veitsellä muutamat viillot patonkien päälle. Ripottele päälle myös juustoraastetta.
5. Paista kohonneita patonkeja 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voi nam! Niin mun suosikki patonki... joka kerta kun käydään Tuurissa, pitää sieltä paistopisteestä ostaa kotimatkalle aura-patonki!
VastaaPoistaMulla oli kyllä odotukset korkealla, kun tätä rupesin tekemään. Eikä totisesti tarvinnut pettyä. Nam :p
PoistaSuola lienee tl-yksikössä? Kivaa vappua, nämä herkut pääsevät vappu-eväskoriimme! :)
VastaaPoistaHyvä huomio. Näin on. Kiitos :) Ja mukavaa vappua!!
Poista