torstai 29. lokakuuta 2015

Mehevä maustekakku


Syksyn saapuessa alkaa tehdä mieli mausteisia, jouluisia juttuja. Yksi niistä on tietenkin mehevä maustekakku, joka suorastaan sulaa suussa kahvin kanssa. Tämän ohjeen olen perinyt mummoltani, joka teki ehkäpä maailman parasta maustekakkua...:)

190 g voita
3,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1tl kanelia
1 tl inkiviääriä
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
0,5tl soodaa
vajaa 1 tl suolaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 1/4 dl maitoa

1. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi kevyesti vaahdoksi. Lisää sitten yksitellen kananmunat ja sekoita.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa.

3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhoitettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60min.  

4. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria. Jos mahdollista, niin anna kakun tekeytyä jääkaapissa muutama päivä.

6 kommenttia:

  1. Oih... maustekakku on kyllä hyvää, yksi lempparini kahvikakuista, nams :)

    VastaaPoista
  2. onko totta ettei tule kohotusainetta soodaa tai leivinjauhetta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei...se on täysin unohtunut ohjeesta. Kiitos hyvästä huomiostasi. Soodaa tulee 0,5tl :)

      Poista
    2. Minun makuun liikaa rasvaa voisi olla esim.150g .Lisäksi laittaisin ainakin yhden munan lisää 2 kpl tuntuu hieman vähältä.lisäsin myös 1 dl:n vehnäjauh.hieman mantelijauh. Taikinamäärästä tuli sopiva torvivuokaan.

      Poista