maanantai 23. lokakuuta 2017

Kentakilainen kahvikakku


Tällä kakulla on monia nimiä. Itselleni tämä on Kentakilainen. Tätä kakkua ei vaan passaa tehdä usein- tulee syötyä aina koko kakku kerralla! Kuorrute on tämän kakun kruunu ❤

Taikina:
200g voita
4 dl sokeria
3 kananmunaa
6, 5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl kuohukermaa
1,5 tl vaniliinisokeria
1,5 dl mantelirouhetta

1. Vaahdota pehmeä voi ja  sokeri vaahdoksi. Lisää sitten kananmunat yksitellen, samalla tehokkaasti vatkaten.

2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kerma ja mantelirouhe. 

3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 min.

Kuorrutus:
100g voita
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
300 g tomusokeria

1. Laita kuorrutteen voi ja kerma kattilaan. Kuumenna niin, että voi sulaa. 

2. Paahda toisessa kattilassa sokeri ruskeaksi (älä polta!) ja lisää paahtunut sokeri sitten kerma-voiseokseen nopeasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

3. Anna kuorrutteen jäähtyä niin, että se lähes "jämähtää" ja valuta sitten kakun pinnalle. Koristele suklaasulalla, tomusokerilla ja pekaanipähkinöillä.

26 kommenttia:

  1. Tämä on niin hyvää! Mitenhän tämän säilytys, voikohan tehdä hyvissä ajoin ennen h-hetkeä? :) Tietysti aina on vaarana, että tulee syötyä ennen h-hetkeä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän säilyy(jos säilyy😂). Makuvaan paranee ja maustuu😍

      Poista
  2. Kahvikakuthan vain paranevat vanhetessaan, joten voit huoleti tehdä tämän vaikka viikkoakin ennen jääkaappiin. Otat vain tuntia ennen tarjoilua kakun huoneenlämpöön 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, teen siis hyvissä ajoin! Kiitos vinkistä :)

      Poista
  3. Onko kukaan tehnyt gluteenittomana tätä? Vinkkejä kaipaisin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo samalla reseptillä. Mutta kuivakakkuja teen niin että korvaan vehnäjauhot 1:1 siten että puolet semperin finnmixiä ja puolet viljatuotteen pullajauhomixiä tai viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta (joista viimeisin sisältää vähän tattaria ja joillekin siksi maistuu läpi) Lisäksi laitan ksantaania 1/3- 1/2 tl jauhojen sekaan.

      Poista
  4. Kentuckylainen on minun lemppari ja lapseni rakastavat sitä. Se kuuluu auttamattomasti jouluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä herkullinen kakku ja mielestäni sopii syötäväksi ympäri vuodenkin 🤭

      Poista
  5. Hei. Kuulin että tämän voisi pakastaa kuorrutettuna ja pysyy silti hyvänä. Pitääkö paikkansa, oletteko kokeilleet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Itse en ole kokeillut, mutta uskoisin, että tämän voi tosiaan pakastaa myös kuorrutettuna 😊

      Poista
  6. Täällä yksi, joka joka joulu on näitä pakastanut kuorrutteineen joten hyvin pystyy pakastamaan valmiina!

    VastaaPoista
  7. Minkä kokoinen vuoka tilavuudeltaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista vetoisuutta, mutta halkaisija on 23cm 😊

      Poista
    2. Mää käytän 1,8 litran vuokaa ja on just sopiva siihen.

      Poista
  8. millähän toi mantelirouhe olis hyvä korvata kun niistä ei tykätä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hasselpähkinärouheella? Tai sitten sen voi jättää ihan kokonaan poiskin ja laittaa vajaa dl lisää jauhoja 🙂

      Poista
    2. Meillä manteli-pähkinä-allergikko on korvannut kuivatuilla aprikoosi-pikkukuutioilla ym kuivatuilla hedelmillä.

      Poista
  9. Tuo sokerin paahtaminen hämmensi kovasti. Ei mulla ainakaan sokeri paahdu ruskeaksi vaan sulaa ensin ja ruskistuu sitten. En tiedä oliko se tarkoituskin, mutta lopputulos oli, että kuumaan voi-kerma-seokseen päätyi ruskeaa sulaa sokeria, joka jähmettyi toffeemaiseksi klöntiksi lämpötilaeron vuoksi. Liukenihan se sinne kun lämmitin ja sekoitin, mutta jäin miettimään missä menin vikaan.

    Valmis kakku oli kyllä hyvin herkullinen ja kulkee vyötäröllä mukana ainakin kuukauden :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! No, juuri noinhan se paahdetaan. Ohje on tuolta kohdin vähän hölmösti kirjoitettu. Loppukuumennuksen tarkoitus on tarkoitus tehdä massasta tasaisen. Sitä pitää vain malttaa kehitellä jonkin aikaa. Toivottavasti kakku tosiaan kuitenkin maistui 😘

      Poista
  10. Olen tehnyt ristiäisiin ja nyt ajattelin tehdä pojanpojan rippijuhliin, juhlava ja herkullinen ��

    VastaaPoista
  11. En ole koskaan paahtanut sokeria erikseen, kaikki muut sulatan kattilassa ja tomusokeri jäähtyneeseen seokseen. Kaikkkien ladteni ristiäisissä ollut ja muissakin juhlissa. Vastaava Klaaran maustekakku on jouluversio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä kakusta tuntuu olevan yhtä monta versiota, kun on tekijääkin 🤭 Kaikki varmasti yhtä maistuvia 😋

      Poista
  12. Sulla on just sama resepti, joka mulla on ollu monta kymmentä vuotta. Se on ollut aina kaikkien herkku ja kaikkiin juhliin on sitä tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiesinkin tämän olevan todella vanha resepti, sillä löysin tämän jo edesmenneen isoäitini reseptikirjan välistä. Paperikin oli kovin kellastunut, sekä haurastunut 😊

      Nämä vanhat reseptit ovat mielestäni ehdottomasti parhaita! 😍

      Poista