Tällä kakulla on monia nimiä. Itselleni tämä on Kentakilainen. Tätä kakkua ei vaan passaa tehdä usein- tulee syötyä aina koko kakku kerralla! Kuorrute on tämän kakun kruunu ❤
Taikina:
Taikina:
200g voita
4 dl sokeria
3 kananmunaa
6, 5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl kuohukermaa
1,5 tl vaniliinisokeria
1,5 dl mantelirouhetta
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten kananmunat yksitellen, samalla tehokkaasti vatkaten.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kerma ja mantelirouhe.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 min.
Kuorrutus:
100g voita
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
300 g tomusokeria
1. Laita kuorrutteen voi ja kerma kattilaan. Kuumenna niin, että voi sulaa.
2. Paahda toisessa kattilassa sokeri ruskeaksi (älä polta!) ja lisää paahtunut sokeri sitten kerma-voiseokseen nopeasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
3. Anna kuorrutteen jäähtyä niin, että se lähes "jämähtää" ja valuta sitten kakun pinnalle. Koristele suklaasulalla, tomusokerilla ja pekaanipähkinöillä.
Tämä on niin hyvää! Mitenhän tämän säilytys, voikohan tehdä hyvissä ajoin ennen h-hetkeä? :) Tietysti aina on vaarana, että tulee syötyä ennen h-hetkeä ;)
VastaaPoistaTämähän säilyy(jos säilyy😂). Makuvaan paranee ja maustuu😍
PoistaKahvikakuthan vain paranevat vanhetessaan, joten voit huoleti tehdä tämän vaikka viikkoakin ennen jääkaappiin. Otat vain tuntia ennen tarjoilua kakun huoneenlämpöön 😊
VastaaPoistaHyvä, teen siis hyvissä ajoin! Kiitos vinkistä :)
PoistaOnko kukaan tehnyt gluteenittomana tätä? Vinkkejä kaipaisin:)
VastaaPoistaEn oo samalla reseptillä. Mutta kuivakakkuja teen niin että korvaan vehnäjauhot 1:1 siten että puolet semperin finnmixiä ja puolet viljatuotteen pullajauhomixiä tai viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta (joista viimeisin sisältää vähän tattaria ja joillekin siksi maistuu läpi) Lisäksi laitan ksantaania 1/3- 1/2 tl jauhojen sekaan.
PoistaKentuckylainen on minun lemppari ja lapseni rakastavat sitä. Se kuuluu auttamattomasti jouluun!
VastaaPoistaOn kyllä herkullinen kakku ja mielestäni sopii syötäväksi ympäri vuodenkin 🤭
PoistaHei. Kuulin että tämän voisi pakastaa kuorrutettuna ja pysyy silti hyvänä. Pitääkö paikkansa, oletteko kokeilleet? :)
VastaaPoistaHeippa! Itse en ole kokeillut, mutta uskoisin, että tämän voi tosiaan pakastaa myös kuorrutettuna 😊
PoistaTäällä yksi, joka joka joulu on näitä pakastanut kuorrutteineen joten hyvin pystyy pakastamaan valmiina!
VastaaPoistaKiitos tästä vinkistä 👍😊 Hyvä tietää.
PoistaMinkä kokoinen vuoka tilavuudeltaan?
VastaaPoistaEn muista vetoisuutta, mutta halkaisija on 23cm 😊
PoistaMää käytän 1,8 litran vuokaa ja on just sopiva siihen.
Poistamillähän toi mantelirouhe olis hyvä korvata kun niistä ei tykätä
VastaaPoistaHasselpähkinärouheella? Tai sitten sen voi jättää ihan kokonaan poiskin ja laittaa vajaa dl lisää jauhoja 🙂
PoistaMeillä manteli-pähkinä-allergikko on korvannut kuivatuilla aprikoosi-pikkukuutioilla ym kuivatuilla hedelmillä.
PoistaTuo sokerin paahtaminen hämmensi kovasti. Ei mulla ainakaan sokeri paahdu ruskeaksi vaan sulaa ensin ja ruskistuu sitten. En tiedä oliko se tarkoituskin, mutta lopputulos oli, että kuumaan voi-kerma-seokseen päätyi ruskeaa sulaa sokeria, joka jähmettyi toffeemaiseksi klöntiksi lämpötilaeron vuoksi. Liukenihan se sinne kun lämmitin ja sekoitin, mutta jäin miettimään missä menin vikaan.
VastaaPoistaValmis kakku oli kyllä hyvin herkullinen ja kulkee vyötäröllä mukana ainakin kuukauden :D
Heippa! No, juuri noinhan se paahdetaan. Ohje on tuolta kohdin vähän hölmösti kirjoitettu. Loppukuumennuksen tarkoitus on tarkoitus tehdä massasta tasaisen. Sitä pitää vain malttaa kehitellä jonkin aikaa. Toivottavasti kakku tosiaan kuitenkin maistui 😘
PoistaOlen tehnyt ristiäisiin ja nyt ajattelin tehdä pojanpojan rippijuhliin, juhlava ja herkullinen ��
VastaaPoistaTämä on! 😋 Tosi herkku, joka sopii minne vaan...
PoistaEn ole koskaan paahtanut sokeria erikseen, kaikki muut sulatan kattilassa ja tomusokeri jäähtyneeseen seokseen. Kaikkkien ladteni ristiäisissä ollut ja muissakin juhlissa. Vastaava Klaaran maustekakku on jouluversio.
VastaaPoistaTästä kakusta tuntuu olevan yhtä monta versiota, kun on tekijääkin 🤭 Kaikki varmasti yhtä maistuvia 😋
PoistaSulla on just sama resepti, joka mulla on ollu monta kymmentä vuotta. Se on ollut aina kaikkien herkku ja kaikkiin juhliin on sitä tehty.
VastaaPoistaTiesinkin tämän olevan todella vanha resepti, sillä löysin tämän jo edesmenneen isoäitini reseptikirjan välistä. Paperikin oli kovin kellastunut, sekä haurastunut 😊
PoistaNämä vanhat reseptit ovat mielestäni ehdottomasti parhaita! 😍