torstai 7. heinäkuuta 2016
Gluteeniton sokerikakkupohja ilman kohotusaineita
Minulta on kysytty useasti ohjetta gluteenittomaan sokerikakkupohjaan. Itse en käytä koskaan sokerikakkupohjissa kohotusainetta, sillä onnistuvat mielestäni varsin hyvin ilmankin. Tämä pohja on todella kuohkea ja hyvänmakuinen. Perunajauhollakin toki onnistuu, mutta maku on täysin erilainen. Itse teen nykysin koostumuksen ja maun vuoksi aina juurikin tällä ohjeella kaikki pohjat kakkuihin. Eikä tämä pohja edes murene ihmeemmin...
Ostin tässä hiljaittain myös Annin uunissa-verkkokaupasta tämän, paljon kehutun PME-vuoan, joka on kyllä aivan huippu! :) Tällä reseptillä olen tehnyt sen juuri tähän 15cm:n vuokaan. Tästä kakusta riittää yhdeksälle henkilölle kakkua.
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat (mitä vanhempia, sen parempi) ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi (n. 1min./kananmuna).
2. Lisää joukkoon gluteeniton jauhoseos, vaikkapa nuolijalla sekoittaen, varovasti muna-sokerivaahdon sekaan.
3. Kaada taikina voideltuun (itse roiskaisin vain hieman vuokasprayta, sillä jauhoitusta ei tarvita) vuokaan. Paista kakku uunin keskitasolla, normaalilämmössä 175 astetta n. 40 minuuttia. Kokeile coctailtikulla kypsyys. Kakku suorastaan luiskahtaa ulos vuoasta :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hei suuren suuri kiitos tästä ohjeesta ja myös tuosta vuoka vinkistä. Täytyykin pistää tilaukseen! :)
VastaaPoistaOlepa hyvä, Nanne! Itse asiassa mietinkin myös sinua postatessani tätä. 100% takuita en voi onnistumiselle siltikään antaa...tuntuu välillä olevan riippuvainen tähtienkin asennosta tämä homma :D Vuoalle uskallan silti antaa täydet suositukset!
PoistaMoikka. Oletko pakastanut gluteenitonta kakkupohjaa? Vaikuttaako makuun/rakenteeseen?
VastaaPoistaHeippa! Olen tietty. Kakku mielestäni vaan mehevöityy ja tiivistyy pakastettaessa. Voi siis oikein hyvin tehdä valmiiksi, kelmutettuna pakastimeen. Sulatus tuntia-paria ennen täyttöä :)
PoistaMahtavaa. Rippijuhlaurakka helpottuu!
VastaaPoista