Äitini pyysi minua tekemään vierailleen jonkin juustokakun kahvipöytään. Sain täysin vapaat kädet, mutta tiedän, että äitini pitää puolukasta, joten siitä se ajatus sitten lähti...Puolukkatäytteestä halusin oikein raikkaan, makean valkosuklaatäytteen vastapainoksi. Itse kakkua en päässyt maistamaan, mutta tekovaiheessa mousset maistuivat taivaalliselta keskenään. Kakusta tuli hyvinkin jouluinen, joten tämä sopisi hyvin myös joulun kahvipöytään mainiosti.
Pohja:
200g piparkakkuja
70g voita
Puolukkatäyte:
3dl kuohukermaa
1prk vaniljarahkaa
200g Philadelpia, maustamatonta tuorejuustoa
5dl puolukoita soseutettuna
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
6 liivatetta
tilkka vettä
Valkosuklaatäyte:
3dl kuohukermaa
200g Philadelphia, maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vaniljarahkaa
160g valkosuklaata
4 liivatetta
tilkka vettä
Koristeluun esim.
tuoretta viikunaa
puolukoita
kuvioitua suklaata
kultahilettä suklaapalloja
1.
Hienonna piparkakut ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos
leivinpaperilla vuoratun vuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti.
2. Laita puolukkatäytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, vaniljarahka, sekä soseutetut puolukat. Sekoita kunnolla ja mausta sokerilla makusi mukaan. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan, samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n. puoleksi tunniksi.
3. Laita valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan. Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljarahka, sulatettu valkosuklaa ja mausta seos sitten vaniljasokerilla. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Lisää massaan samalla sekoittaen. Kaada valkosuklaatäyte vuokaan, puolukkatäytteen päälle. Anna hyytyä vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli jääkaapissa.
4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
2. Laita puolukkatäytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, vaniljarahka, sekä soseutetut puolukat. Sekoita kunnolla ja mausta sokerilla makusi mukaan. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan, samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n. puoleksi tunniksi.
3. Laita valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan. Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljarahka, sulatettu valkosuklaa ja mausta seos sitten vaniljasokerilla. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Lisää massaan samalla sekoittaen. Kaada valkosuklaatäyte vuokaan, puolukkatäytteen päälle. Anna hyytyä vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli jääkaapissa.
4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Onpas kaunis kakku! Sopisi tosiaankin joulun kahvipöytään. =)
VastaaPoistaKiitos, Kaura <3
PoistaNäyttää ja kuulostaa täydelliseltä. Rakastan itsekin puolukkaisia juttuja. Pitääpä muistaa tämä yhtenä vaihtoehtona jouluna. :)
VastaaPoistaKiitos, Leena-muori :) Kakku oli ollut herkullista...taidan tehdä meillekin tällaisen joku päivä..
PoistaKiitos - kannattaa takuulla tehdä tätä kakkua, aivan ihanaa. Minulla nyt sattuu olemaan "hyvin pullat uunissa" - eli voin vaan tilata tyttäreltä kakun ja aina osuu ja uppoaa:)
VastaaPoistaVieraat pitivät kakusta ja oikein oli hyvää myös omassa suussa:)
Kiitos, Äiti <3
Poista