Tänään vietettiin vävykokelaamme synttäreitä, niin leivoin tällaisia Pätkis-leivoksia. Halusin päästä kokeilemaan viimeviikolla Gemossista ostamiani leivosmuotteja. Pinnalle suihkautin taas suklaasprayta. Koristeeksi laitoin lorauksen suklaasulaa ja lehtikultaa. Pensaissamme on myös hurjasti karhunvatukoita, joten laitoin myös niitä. Aikamoisia herkkujahan näistä tuli 💓
2 pss Pätkiksiä
1 prk Flora Vanillaa
200 g mascarponea
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl vettä
1 prk Flora Vanillaa
200 g mascarponea
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl vettä
Digestivejä
suklaasprayta
1. Laita liivatteet likoamaan. Rouhi toinen pussillinen Pätkiksiä karkeaksi rouheeksi ja sulata toinen pussillinen mikrossa, tai vesihauteessa.
3. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää siihen mascarpone, vaniljasokeri ja rouhitut, sekä sulatetut Pätkikset.
4. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Lusikoi täytettä silkonimuotteihin ja jätä muottiin hieman tyhjää. Paina pinnalle Digestivekeksi, tai keksi-voimurua. Pakasta leivokset.
3. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää siihen mascarpone, vaniljasokeri ja rouhitut, sekä sulatetut Pätkikset.
4. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Lusikoi täytettä silkonimuotteihin ja jätä muottiin hieman tyhjää. Paina pinnalle Digestivekeksi, tai keksi-voimurua. Pakasta leivokset.
5. Irroita leivokset vuoasta ja suihkuta jäisten leivosten pinnalle suklaasprayta. Koristele leivokset haluamallasi tavalla ja anna leivosten sulaa jääkaapissa 1-1,5 tuntia ennen tarjoilua.
Mietin tätä reseptiä että tarvitseeko liivatetta noin paljoa sillä kuitenkin suklaata tässä moussessa? Mitäs veikkaat onnistuisiko kahdella liitteella tai jopa kokonaan ilman?
VastaaPoistaHei!
PoistaVoithan kokeilla kahdella. Nämä olivat tosi pehmoisia nimittäin, liivatteesta huolimatta ☺️