torstai 15. helmikuuta 2018
Lempeän kinuskinen lakkapiirakka
Olen lasten kanssa kotosalla, koska he ovat sairaana. Niinpä heidän huiliessaan, päätin tehdä heille (ja itsellenikin) jotakin herkkua päiväkahville. Löysin pakastimesta lakkoja ja jääkaapista muut tarvikkeet tällaiseen herkulliseen, pehmeän kinuskiseen lakkapiirakkaan. lakkojen tilalle sopisi mainiosti myös punaherukka, tai puolukkakin.
Tästä tuli aivan suussa sulavan herkullista. Jos tällä ei parane, niin millä sitten? 😝
Pohja:
2dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
100g sulatettua voita
Täyte:
200g mascarponea
0,5dl kermaa
2dl valmista kinuskikastiketta
1tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
4-5dl lakkoja
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja liää joukkoon sulatettu voi. Painele taikina sitten voidellun piirakkavuoan (halk.26cm) pohjalle ja reunoille.
2. Pehmennä mascarpone lusikan kanssa ja lisää joukkoon kerma, kinuskikastike, vaniljasokeri ja kananmunat. Sekoita vispilän kanssa tasaiseksi ja kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle lakkoja ja paista piirakkaa sitten 40-45 minuuttia, 175 asteessa.
3. Voit halutessasi ripoitella jäähtyneen piirakan pinnalle tomusokeria ja koristella piirakan lakoilla ja esim. mintun lehdillä. Maistuu erinomaiselta myös vaniljajäätelön kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi ♥ Varmasti herkullista, kuten aina! :)
VastaaPoistaOli kyllä. Ei niin kaunista, mutta hyvää 😋
PoistaHerkulta näyttää! Oliko sulla minkä firman kinuskikastike? Niissä on välillä ihan hurjia eroja rakenteessa
VastaaPoistaTää oli ihan vaan Pirkkaa, mitä löytyi kaapista 😊
Poista