Tällä reseptillä näitä tulee n. 45 kpl
200 g voita, huoneenlämpöisenä ja paloiteltuna
275 g vehnäjauhoja
55 g kananmunaa (n. 1 isohko muna)
1,5 tl vaniljasokeri
100 g sokeria
kanelisokeriseosta pinnalle
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauho kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10 minuuttia. Parhaan tuloksen saat vaahdottamalla monitoimikoneen lapavatkaimella, tai sähkövatkaimella. Kaavi taikinaa välillä reunoilta alas, kesken vatkaamisen.
2. Yhdistä sokerit ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-voivaahtoon munasokeriseos kahdessa erässä samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita ainekset vain sekaisin ja aloita pursottaminen samantien.
3. Pursota tähtityllalla leivinpaperoidulle uunipellille tasaisin välein ässiä. Ripottele pinnalle runsaasti kanelisokeriseosta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia, kunnes kaneliässät ovat ottaneet vienosti väriä reunoilta ja pohjasta. Anna jäähtyä ritilällä. Kaneliässät säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai hiukan viileämmässä noin neljä viikkoa.
Kaneliässät on ihan parhaita ♥ Ihan huippukauniita nämä sun tekemät :)
VastaaPoistaVoi kiitos paljon, ihanainen 😘
PoistaOnpas kauniita pikkuleipiä! Pursottamalla noin tuleekin hienon näköisiä. :)
VastaaPoistaKiitos 😊 Näissä on hiukka erilainen rakenne, verrattuna niihin tangoista muotoiltaviin. Mutta hyviä ovat 😋
PoistaParas ohje ❤ Tosin en ole monia muita kokeillut, enkä tämän jälkeen aiokaan 😀
VastaaPoistaIhana kuulla, että tykkäsit. Itsekin napostelen nämä aina ihan huomaamattani itsekseni 😋
PoistaTää resepti on viety leipojat.fi sivustolta?
VastaaPoistaKylläkyllä. Niin onkin ja alkuperäiseen ohjeeseen tuolla linkki onkin, niin kuin kuuluukin 😉
PoistaMiten nämä kaneliässät onnistuisi gluteenittomista jauhoista
VastaaPoistaOlen tehnyt näitä gluteenittomina ihan vain korvaamalla vehnäjauhon Sunnuntain gluteenittomalla jauhoseoksella 😊 Ja onnistunut hienosti.
Poista