keskiviikko 18. huhtikuuta 2018
Vaniljainen mansikkajuustokakku
Tein eilen kivan raikkaan juustokakun, josta tuli todella mansikkainen. Täytteeseen käytin reilusti pakastettua, kotimaista mansikkaa, jonka paseeraamalla sain pinnan kiilteeseen mehun. Eikö tästä tullutkin jo kivan kesäinen? 🍓
Onnistuin näköjään tökkäämään vuoalla "rannun" kakun reunaan- kaikkea nämä kuvat paljastavatkin 😁
Pohja:
200g Digestivejä
60g voita
Täyte:
4dl vispikermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
1l pakastemansikoita
n. 1dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet
8 liivatetta
tilkka vettä
Kiille:
mansikoista tullut mehu (n. 3-4dl)
4 liivatetta
Koristeluun esim. :
mansikoita
limeä
kumkvatteja
vadelmia
tuoretta minttua
1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun vuoan (halki. 24cm) pohjalle tiiviisti.
2. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja tuorejuusto keskenään löysäksi vaahdoksi. Raaputa sekaan vaniljatangon siemenet.
3. Paseeraa mansikoista mehu erilliseen kulhoon. Sekoita mansikkasose kerma-tuorejuustoseokseen ja mausta makusi mukaan sokerilla.
4. Kiehauta kattilassa tilkka vettä. Liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää se sitten täytteen joukkoon ohuena nauhana, samalla sekoittaen. Kaada täytemassan sen jälkeen keksipohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli.
5. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kiehauta tilkka paseeraamaasi mehua kattilassa. Liota liivatteet siihen ja lisää loppu mehu joukkoon. Kaada seos sitten kakun pinnalle varovasti ja anna hyytyä vielä pari-kolme tuntia jääkaapissa.
6. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos ihanasta reseptistä.. tätä täytyy kokeilla pian.. tuli kesä mieleen ja niin hyvän ja raikkaan näköinen juustokakku ��❤️
VastaaPoistaOlepa hyvä 😊 Kiva kuulla, että reseptille on käyttöä!
PoistaMiten paseerataan mansikat ��?
VastaaPoistaLaitetaan mansikat siivilään ja painellaan sen läpi mehu lusikan avulla kulhoon. Mehu käytetään siis kiilteeseen ja mansikan jäämät täytteeseen 🍓
Poista