Vihdoinkin, pitkästä aikaa, ehdin leipomaan tänne blogiinkin jotakin iloksenne. Vaihdoin alkuvuodesta työpaikkaa ja kiirettä on piisannut niin, ettei enää kotona ole ehtinyt, eikä viitsinyt leipoa.
Viime huhtikuussa kävin ystäväni, Ihannekakun Irman kanssa Tallinnassa. Siellä kävimme herkuttelemassa Tallinnan vanhimmassa kahvilassa Maiasmokk:ssa. Otin siellä kahvin kaveriksi palan ihan taivaallisen herkullisen makuista pistaasikakkua, jollaiseen en ollut ennen törmännyt missään. Pistaasi taas on suurta herkkuani, joten tuollaista kakkuahan oli saatava lisää, joten kehittelin siihen ohjeen- ja kakusta tuli ihan yhtä täydellistä!
Ps. Tuota pistaasitahnaa löydät muuten ihan nettikaupoista. Esim. Korttelideli ja Ruohojuuri myyvät tuota. Myös Nicholas vahe-merkkisenä löytyy jostakin 😊Itse olen ostanut Tallinnan Seikluskohvikista, sekä myös tuliaisina Nizzasta...
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä upeaa herkkua 💓
Pohja:
200g Digestivejä
65g voita
Täyte:
600g Philadelphia tuorejuustoa
3 kananmunaa
2,5dl kermaa
2,5dl sokeria
1dl maissitärkkelystä
1dl pistaasitahnaa/curdia
2tl vaniljasokeria
1. Hienonna Digestivet hienoksi muruksi ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Suihkauta vuokasprayta irtopohjavuoan reunoille ja painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun vuoan (halk.22cm) pohjalle ja reunoille tiiviisti.
2. Sekoita tuorejuusto, kananmunat ja sokerit keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää sen jälkeen kerma, sekä maissitärkkelys.
3. Mausta seos lopuksi pistaasitahnalla- makusi mukaan. Itse laitoin n.1dl:n ja kakku maistui voimakkaasti pistaasilta.
4. Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle ja paista kakkua 170 asteessa n.60 min. Sammuta uuni ja jätä kakku uuniin niin, että uunin luukku jää raolleen. Anna olla vielä puoli tuntia uunissa ja anna kakun sitten jäähtyä. Laita kakku jääkaappiin yön yli ja tarjoile kakku sitten pistaasipähkinöiden kera.
Mistä saa pistaasitahnaa tai miten sen voi valmistaa itse? ��
VastaaPoistaTekstistä löytyy pari paikkaa, josta saa ainakin tilattua. Itsetehdyn tahnan reseptejä löytyy Googlella, mutta kokemukseni sillä tahnalla tehtynä ei ollut vastaava, ikävä kyllä 😔
PoistaApua kuin huolimattomasti luin tekstin. Nyt uudelleen luettuna osui heti ensi silmäyksellä esiin. Kiitos.
PoistaHeitä jokin pikaiseen joutuva illaksi ehtivä suolainen
VastaaPoistasaunaillan syötävä pikkuherkku.
Nopea peltipiirakka? Tai vaikkapa voitaikinasta tehtävät kinkku, - tai jauhelihakierteet? Tai entäs joku juustotarjotin suolakekseillä ja ruisnapilla? Joku hyvä tahna niille täytteeksi? 😊
PoistaMiten noin vavha vihreä saatu esiin?
VastaaPoistaTein itse pistaasitahnan ja käytin reilusti vihreää väriä, myös täytteessä?
Kuuluuko kakun jäädä löysäksi keskeltä ns. Laavakakku? Reipas tunti uunissa, jäähdytys luukku auki ja jääkaapissa yö tai kaks..
Tein tämän kakun Tallinnasta ostetulla pistaasitahnalla, enkä itseasiassa käyttänyt väriä tähän ollenkaan. Paistoin kakun ja jätin tosiaan puoleksi tunniksi vielä jälkilämpöön. Kakku oli hieman pehmeä keskeltä, mutta tekeytyi jääkaapissa kiinteäksi 😊
PoistaHei,jos kakun tekee puolella täytteellä 14 cm vuokaan,pitääkö paistoaikaki puolittaa��
VastaaPoistaHeippa! Jollei puolittaa, niin varmasti ainakin vähentää reilusti 👍 Seuraile kakkua paiston aikana. Voit vaikka kevyesti heilutella vuokaan ja katsoa, että kakku jää löysähköksi keskeltä 😊
Poista