maanantai 30. maaliskuuta 2020
Mansikkamoussekakku kääretorttureunalla
Tänään vietän syntymäpäiviäni, mutta tietenkin aika poikkeuksellisesti, kotona, ilman vieraita. Tein kuitenkin kakun, josta äitini kävin oven raosta nappaamassa palasen ja lopulla herkuttelimme perheen kesken.
Halusin tehdä iloisen ja pirtsakan kakun piristykseksi ja kaupasta löytyi vielä Calinda-merkkisiä mansikoita, jotka kyllä jo ihan maistuvatkin mansikoilta.
Ihanaa, aurinkoista maanantaita just sulle! 🌞
Kääretorttureunus:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja (tai glut. vaaleaa jauhoseosta)
Pohja:
150g Digestivejä
55g voita
Raidat:
30g huoneenlämpöistä voita
30g tomusokeria
30g vehnäjauhoja
30g kananmunan valkuaista
pinkkiä pastaväriä
Täyte:
5dl kuohukermaa
300g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
0,5dl sokeria
3tl vaniljasokeria
5dl pakastemansikkasurvosta
13 liivatetta
4rkl vettä
Kiille:
2,5 dl mansikkamehua
2,5 liivatetta
pinkkiä pastaväriä
Koristeluun esim.:
tuoreita mansikoita
suklaapalloja
kukkia
sokerihelmiä
1. Laita kääretorttupohja vatkaantumaan. Tee sillä aikaa kääretorttupohjan raidoitus sekoittamalla kaikki "raita-aineet" keskenään ja värjää seos haluamasi väriseksi pastavärillä. Laita "raitamassa" pursotuspussiin ja pursoita leivinpaperille haluamasi kuvioita.
2. Kaada sitten kääretorttutaikina kuvioiden päälle varovasti nuolijalla tasoittaen. Paista 250 asteessa n. 6 minuuttia, tai kun pohja on kauniin vaalean ruskea. Kaada pohja sokeroidun leivinpaperin päälle työtasolle. Irroita 45-asteen kulmassa alla ollut paperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä hetki.
Leikkaa (esim.pizzapyörällä) jäähtyneestä pohjasta kapeat suikaleet 22-senttisen leivinpaperilla vuoratun vuoan reunoille, vuoan sisäpuolelle, kuvio vuokaa vasten. Hienonna sitten Digestivet ja sekoita keskenään voisulan kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti. Suihkauta yläreunaan vuokasprayta.
3. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto, valutettu mansikkasurvos (säästä liemi kiilteeseen), sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää sinne liotetut liivateet. Kaada seos täytteen sekaan ohuena nauhana- samalla sekoittaen. Kaada massa vuokaan ja laita jääkaappiin peitettynä hyytymään vähintään viideksi tunniksi,- mieluiten yön yli.
4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kuumenna tilkka mansikkamehua kattilassa. Liuota liotetut, puristellut liivatteet kuumaan nesteeseen. Värjää seos tässä vaiheessa pastavärillä halutun väriseksi. Kaada kiille varovasti kakun pinnalle, lusikkaa apuna käyttäen. Anna hyytyä vielä pari tuntia.
4. Irroita kakku varovasti vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hieno kakku! Ja paljon onnea.
VastaaPoistaKiitos ja kiitos, Kaura ❤️
PoistaSuuren suuret onnittelut ja virtuaaliset halaukset! <3
VastaaPoistaIhanan pirtsakka kakku. Just sellainen mitä tarvitaan tällaisena aikana! <3
Kiitos paljon, Nanne! Ja kyllä--nyt jos koska on aika piristää itseään väreillä, - ja leipomalla! 🍩
PoistaPaljon onnea. Kuinka monelle riittää tästä määrästä kakkua?
VastaaPoistaKiitos, Hanna 😘 Kyllä tästä helposti 12-15hlöä syö.
Poista