Olisi kiva, kun aina olisi jotakin pientä makeaa päiväkahvin kanssa naposteltavaksi. Sen vuoksi leivoin tänään näitä ihastuttavan suklaisia cookieita, jotka maistuvat kivan paahteiselta sokerilta, rapealta kauralta, sekä tummalta suklaalta. Nämä ovat kananmunattomia ja muut ainekset löytyvätkin usein kaapista (paitsi suklaa ei taida oikein säilyä syömättömänä 🙊).
PS. Ihanaa makua tuo pikkuinen ripaus suolaa pinnalle, paiston jälkeen...
1,5 tl vaniljasokeria
50g kaurahiutaleita
200g vehnäjauhoja
5g soodaa
2 rkl kiehuvaa vettä
200g tummaa suklaata
1. Vaahdota voi ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi (n.25min.)
2. Lisää kaurahiutaleet, sekä vehnäjauho. Sekoita niin, että massasta tulee täysin tasainen.
3. Sekoita sooda kiehuvan vesitilkan joukkoon ja lisää taikinaan, samalla sekoittaen. Lisää lopuksi rouhittu tummasuklaa ja kääntele suklaarouhe massan sekaan tasaisesti.
4. Kaada taikina tuorekelmun päälle ja taputtele matalaksi. Peitä taikina kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi, tai hieman reiluksi.
5. Punnitse taikinasta á30g paloja ja pyörittele ne palloiksi leivinpaperin päälle, uunipellille.
6. Paista cookiet 160 asteessa, 12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti