Nyt tulee niin herkullinen resepti, että ihan pyörryttää kirjoittaa tätä teille! 😂 Näistä pienistä omenatartaleista tuli aivan mahtavan herkullisia ja suosittelen kyllä kokeilemaan, jos omenapuut notkuvat omenista...ja psst. kannattaa hakea omenat tätä varten ihan kaupasta, jollei 😉
(n.10kpl)
1pkt (400g) valmista murotaikinaa
Täyte:
1dl vispi,- tai kuohukermaa
2dl vettä
100g vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (Blå band)
150g mantelimassaa
1dl vispi,- tai kuohukermaa
2dl vettä
100g vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (Blå band)
150g mantelimassaa
omenoita
kaneli-sokeria
Pinnalle:
kiille hyytelösokerista
1. Muotoile murotaikinasta aihiot, voideltujen foliovuokien (tai muffinssivuoan) koloihin. Painele taikina sitten vuokien pohjalle, sekä reunoille tasaisesti.
2. Valmista täyte sekoittamalla vesi, kerma ja vaniljakreemijauhe sekaisin. Anna turvota hetki ja lisää sitten mantelimassa voimakkaasti vatkaten (voit painella esim. vaikka haarukalla). Laita täyte pursotuspussiin. Siivuta omenat valmiiksi. Sekoita myös hieman sokeria ja kanelia keskenään.
3. Pursota n.1cm:n kerros vaniljakreemiä pohjan päälle. Asettele pinnalle muutama omenasiivu. Siroittele omenoiden päälle kaneli-sokeria ja paista piirakoita sitten 200 asteessa n. 20-25 minuuttia, tai kunnes piirakat on kauniin ruskeita.
5. Kun piirakka on hieman jäähtynyt, sivele piirakan pinnalle kiille hyytelösokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti