Heippa! Pitkästä, pitkästä aikaa. Leivottua on tullut, paljonkin, mutta eipä ole hetkeen tullut päivitettyä valitettavasti tänne blogiin mitään. Nyt viimein toteutin pitkään haaveilemani Macarons-leivokset, joihin täytteeksi tuli vadelman ja ruusun makuinen voi-sokerikreemi ja keskellä leivosta vielä ruusunterälehtihilloa 😍
250g sokeria
80g vettä
95g kananmunan valkuaista
250g mantelijauhetta
250g tomusokeria
80g kananmunan valkuaista
pilkku tippa pinkkiä pastaväriä
Täyte:
150g huoneenlämpöistä voita
100g tomusokeria
pikku tippa pinkkiä elintarvikeväriä
n.2 dl sulatettuja villivadelmia
n.2-3 rkl ruusuvettä
ruusunterälehtihilloa
tuoreita vademia
1.
Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Punnitse valkuainen yleiskoneen
kulhoon. Mittaa teräskulhoon tms. siivilöity mantelijauho ja tomusokeri.
Sekoita joukkoon pastaväri, sekä 80g valkuaista.
2.
Keitä vesi-sokeriseos 119 asteeseen ja vatkaa valkuainen samalla
vaahdoksi. Kypsennä sitten sokerivedellä valkuaisvaahto, kaatamalla
sokerivesi ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan, samalla voimakkaasti
vatkaten. Anna vatkautua, kunnes marenki on jäähtynyt.
3.
Marengin jäähtyessä, "hakkaa" puulastalla sekaisin
tomusokeri-mantelijauhoseosta. Mitä enemmän jaksat sitä "hakata", saat
kiiltoa pintaan.
4.
Kun marenkivaahto on jäähtynyt, yhdistä massat ensin varovasti. Sitten
kärsii sekoittaa jo paremmin. Sekoita, kunnes massa alkaa selkeästi
löystymään. Pudota sitten pisara taikinaa pellille- jos se alkaa heti
laskeutumaan oikeaan muotoonsa, on paksuus sopiva. Jos testitaikinaan
jää "huippu", sekoita massaa vielä lisää.
5.
Pursota sitten pyöreän tyllan ja massapussin avulla n 5cm:n halkaisijaltaan olvia macaronseja pellille. Anna niiden kuorettua n. tunti huoneenlämmössä.
Paista macaronseja n. 10-14 minuuttia 140 asteessa.
6. Vaahdota täytteen voi ja tomusokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi (n.25min.). Lisää joukkoon vadelmat, joista on enin neste valutettu pois. Mausta ruusuvedellä ja värjää kreemi halutessasi elintarvikevärillä.
7.Pursota kreemistä ruusukkeita macaronsin alapuoliskolle ja laita väliin kokonaisia vadelmia. Valuta keskelle hieman ruusunterälehtihilloa. Laitavalmiit macaronit hetkeksi kylmään ja ota huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti