tiistai 4. marraskuuta 2014

Pumpulikakku


Nämä uudet kakkuvuoat kaapissa suorastaan huutavat vuorollaan päästä kokeiltaviksi. Tämä "kevyt" pumpulimainen kakku sai päälleen jo hieman talviset koristeet, vaikkei lumesta ole vielä tietoakaan.
Tämän kakun kanssa saa olla tarkkana, että vuoka voidellaan ja korppujauhotetaan tarkasti,- tämä jää todella herkästi kiinni vuokaan. Irroitetaankin vuoastaan vasta täysin jäähtyneenä.

4 munaa
3 dl sokeria

1dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

2dl perunajauhoja
250 g kiehuvaa voita tai margariinia


1.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää varovasti toiseen astiaan sekoitetut kuivat aineet.
3. Lisää viimeiseksi kiehuva, kuuma voi.
4. Paista 175 asteessa n. tunti, uunissa alimmalla tasolla. Irroita jäähtyneenä!
5. Koristele esim. tomusokerilla ja sokerimassasta tehdyillä lumihiutaleilla.

1 kommentti: