Ps. Jostain syystä linkeissä, jotka johtavat tänne, näkyy että kakku olisi gluteeniton. En tiedä mistä se johtuu, mutta näin ei kuitenkaan ole. Kakusta saa kyllä helposti gluteenittoman, vaihtamalla keksit gluteenittomiin! :)
Pohja:
260g (1pkt) Bastogne-keksejä
75 g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
500 g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 prk (n.397g) karamellisoitua maitotiivistettä (valmis kinuski, ruskea purkki)
0,5dl sokeria
1tl vaniljatahnaa (tai vaniljasokeria)
tilkka kiehuvaa vettä
2,5 isoa Daim-suklaapatukkaa rouhittuna (n.150g)
Koristeluun:
1-1 ½ isoa Daim-suklaapatukkaa rouhittuna
vispikermaa
vadelmia
1. Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat kevyesti öljyllä. Hienonna keksit hienoksi muruksi.
Sulata voi ja sekoita voisula keksimurujen sekaan. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto, maitorahka ja kinuski tasaiseksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kiehauta vesi kattilassa, lisää liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Käännä joukkoon kermavaahto sekä lisää lopuksi vielä Daim-rouhe. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään viideksi tunniksi.
3. Kun kakku on hyytynyt, irrota se vuoasta. Pursota kakun reunoille ruusukkeita ja koristele kakun keskustaa Daim-rouheella, sekä vadelmilla.
Kokeilin ja oli hyvää! :) Oli jääkaapissa 7h ja silti ehkä jäi vähän löysäksi. Jäi vähän epäselväksi että missä vaiheessa vatkattu kerma kuului laittaa joukkoon, heti alussa vai vasta lopussa? Noudatin ohjetta ja vatkattuani kerman lisäsin sen joukkoon rahkan, tuorejuuston jne. Mutta kuitenkin se olisi kuitenkin pitänyt myös lopussa käännellä joukkoon?
VastaaPoistaKiitos, että kävit kommentoimassa 😊 Kakku on tosiaan rakenteeltaan pehmeä, hiukka moussemainen, eli ei hyydykään kovin kovaksi. Olet toiminut ihan oikeassa järjestyksessä- samanlailla tein minäkin 👍
PoistaKiitos herkulliselta ohjeesta. Yksi tarkennus tuohon karamellisoituun maitotiivisteeseen...Onko kyseessä sama kuin sokerit kondensoitu maito?
VastaaPoistaValmis, kinuskiksi keitetty kondensoitu maito, kyllä :) Eli ruskea etiketillinen purkki (tai voi keittää toki itsekin). 😊
PoistaJos tästä moussesta haluaa hieman jämäkämpää (tavan juustokakun rakennetta muistuttavaa), paljon kannattaisi liivatetta laittaa? Onko mousse kuinka makeaa, voisiko sokerin esim. jättää kokonaan pois?
VastaaPoistaJos moussesta haluaisi jämäkämmän (tavan juustokakun tapaan), kuinka paljon liivatetta tulisi laittaa? Onko tämä kuinka makeaa, voisiko sokerin jättää kokonaan pois?
VastaaPoistaLisäisin kaksi liivatetta. Maistele sokerin määrä, samalla kun teet täytettä. Siinähän määrä on hyvä säätää omaan makuun sopivaksi 😊
PoistaVoiko kakun pakastaa? Terveisin Henna
VastaaPoistaMoikka, Henna! Tottakai voi. Otat vaan ajoissa ennen tarjoilua jääkaappiin sulamaan 😊
VastaaPoistaHei!
VastaaPoistaKuinka monelle hengelle yhdestä kakusta voisi laskea riittävän?
Heippa!
VastaaPoistaTämä riittää helposti 15-20:lle. Tästä tulee isohko kakku 😊
Hei !
VastaaPoistaKäyköhän kinuskiksi muu valmis kinuskikastike, kuin noista kondensoiduista tehty, vai jääköhän löysäksi..pitäis varmaan lisätä liivatetta sitten ? Osaatko sanoa ? :)
Heippa!
PoistaOnnistuu varmasti silläkin, mutta se saattaa tehdä kakusta vielä hiukkasen makeamman 😊 Ja ehkä lisäisin liivatteen määrääkin yhdellä. En silti epäile, etteikö onnistuisi 😊
This looks like an incredibly tasty cake to make! I would love to try and make something like this for a nice summer picnic. Thanks for the share, hope you have a fantastic weekend. Keep up the posts.
VastaaPoistaWorld of Animals
Voisiko kakun rakenne kestää, jos siihen laittaisi suklaakuorrutuksen? Ajattelin siis käyttää kakun ensin pakkasessa kohmettumassa, mutta lysähtääköhän kasaan uudelleen sulaessa?
VastaaPoistaKestää kyllä hienosti, mutta sulata kakku hitaasti jääkaapissa ennen kuorruttamista 😊
PoistaKiitos vastauksesta 😊. Käytin kakun 15 min pakkasessa (+ laiton varmuudeksi 1 ylim. liivatteen), ettei sulaisi lämpimän kuorrutteen alla, ja hyvin tosiaan toimi 👍
VastaaPoistaPs. Oli muuten parasta Daim-kakkua, mitä olen syönyt, kiitos reseptistä ❤
VastaaPoistaNyt löytyi hyvä Daim-kakku! Tosi hyvä kakku! Kiitos tästä! Laitoin reseptin talteen.
VastaaPoistaIhana juttu! 👍☺️
Poista