Taikina:
5 dl kevytmaitoa
2 ps (22 g) kuivahiivaa/ pala tuorehiivaa
2 dl sokeria
1,5 tl suolaa
3 tl kardemummaa
1 kananmuna
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g voita
Täyte:
1 ps (63 g)Vaniljakastikejauhetta (Blå band)
1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
3/4 dl maitoa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1/2-1 rkl kanelia
Voiteluun:
kananmuna
Koristeluun:
raesokeria
1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 astetta). Sekoita maidon joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, sokeri, suola, kardemumma ja muna.
Sekoita taikinaan jauhoja vähitellen. Lisää pehmeä, huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa loput jauhot vähitellen joukkoon. Vaivaa taikina hyvin. Taikina on valmis kohotukseen kun se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 20 minuuttia. Sekoita sillä aikaa täytteen ainekset.
2. Kaada puolet taikinasta jauhotetulle leivinalustalle. Kauli taikinasta n. 40x50cm levy ja levitä sille puolet täytteestä. Kääri rullalle ja nipistele sauakohta tiukasti kiinni. Leikkaa n.2,5 cm levyisiä paloja ja käännä ne leivinpaperin päälle, leikkauspinta ylöspäin. Muotoile hieman pyöreäksi käsin. Voitele pullat sitten kananmunalla ja ripoittele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa 10-15min., tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti