Pohja:
200g digestivejä
60g voita
Limetäyte:
4dl vispikermaa
100g vaniljarahkaa
150g vaniljatuorejuustoa
2dl limen mehua
2 limen raastettu kuori
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatetta
tilkka vettä
tilkka vihreää ja keltaista pastaväriä
Mansikkatäyte:
4dl vispikermaa
100g vaniljarahkaa
150g vaniljatuorejuustoa
4dl soseutettua, paseerattua mansikkaa
6 liivatetta
tilkka vettä
tippa pinkkiä pastaväriä
Kiille:
2dl mansikkamehua
1dl limemehua
3 liivatetta
1. Hienonna keksit hienoksi ja sekoita voisulan kanssa keskenään.
Painele seos irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti. Laita vuoka
jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Laita limemoussen liivatteet likoamaan. Raasta limen kuori ja puristele limen mehut kulhoon . Vatkaa kerma, rahka ja tuorejuusto keskenään vaahdoksi. Lisää vaahtoon lime ja mausta sitten sokerilla. Kuumenna kattilassa tilkka vettä. Puristele
joukkoon liotetut liivatteet Ja kaada liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada limemousse vuokaan ja laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi.
3.Laita mansikkamoussen liivatteet likoamaan. Vatkaa mansikkamoussen kerma vaahdoksi ja lisää rahka, sekä
tuorejuusto. Lisää seokseen paseerattu mansikkasose (josta mehu otettu talteen), vaniljasokeri ja mausta
sokerilla, makusi mukaan. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja liota sinne liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos moussen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada massa
sitten vuokaan, limemoussen päälle. Laita hyytymään muutamaksi tunniksi
jääkaappiin.
4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Puristele mansikkamehun joukkoon limemehua. Keitä kattilassa tilkka vettä, jossa ripaus sokeria. Kaada liivateseos mehun joukkoon ja kaada varovasti kakun pinnalle. Anna hyytyä vielä pari tuntia. Irroita sitten kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Juuri tässä itsekin suunnittelen juustokakkua mansikkakiilteellä :D Ihanan kesäinen kakku!
VastaaPoistaHeti, kun aurinko näyttäytyy, alkaa tehdä mieli raikkaita juttuja 😋
PoistaIhana kakku 🍰. Voiko juustokakkuja pakastaa?
VastaaPoistaKiitos. Tottakai voi, mutta kiillettä ei. Kakku sulamaan jääkaappiin muutamaa tuntia ennen tarjoilua ja sitten vasta kiille pintaan 😊
PoistaKiitos vastauksesta ♥
PoistaVoi miten kaunis kakku ja voin jo kuvitella miten raikkaan kesäisen makuinen tämä on, nam! ♥
VastaaPoistaKiitos 😊 Oli tosi kivan kesäinen ja raikas minun makuuni....
PoistaMiksi temperoit valkosuklaan?
VastaaPoistaSiten siitä tulee kiiltävää ja se kestää huoneenlämmössä sulamatta. Myös helpottaa suklaapalojen käsittelyä, kun suklaa ei sula käsien lämmöstä...
PoistaMansikan paseeraus ? Mehu talteen, eli siivilöitkö vielä paseerauksen jälkeen ?
VastaaPoistaNyt vasta huomasin viestisi, kun tämä Blogger ei enää lähetä kommentteja s-postiin ☹️ Mutta siis kun paseerasin mansikat, laitoin itse mansikat täytteeseen ja mehun käytin kiilteeseen, kakun pinnalle 😊
PoistaMoi, haluaisin kysyä, että kuinka monelle hengelle kakku on tarkoitettu?
VastaaPoistaMoikka! 16-20:lle 😊
PoistaHUM NOSSA QUANTAS DELICIAS MARAVILHOSA OBRIGADO POR TODASAS RECEITAS
VastaaPoista