Välipalaksi piti saada jotakin helppoa ja nopeaa suolaista. Mikäpä sen helpompi, kuin maukas suolainen piirakka. Näin kaupan pakastealtaassa kinkku-pekoniquichen ja siitä inspiroituneena ostin sellaiseen raaka-aineet. Pohjasta tuli ihanan rapea ja herkullinen, sillä lisäsin taikinaan hieman juustoraastetta. Kylkeen vielä raikas vihreä salaatti, niin kyllä kelpaa 😋
Pohja:
150g huoneenlämpöistä voita
3,5dl vehnäjauhoja (onnistuu myös hyvin gluteenittomana Sunnuntain vaalealla jauhoseoksella)
3dl juustoraastetta
Täyte:
170g pekonia
2 sipulia
200g palvikinkkurouhetta
1 ruukku ruohosipulia
2dl juustoraastetta
3 kananmunaa
2dl kuohukermaa
rouhittua mustapippuria
1. Sekoita pohjan ainekset keskenään sekaisin tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa sitten irtopohjavuoan (halk.22cm) pohja leivinpaperilla. Suihkauta vuoan reunoille vuokasprayta ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja puoleen väliin asti reunoja. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Pilko sipuli suikaleiksi ja pekoni pieneksi. Paista paistinpannulla kullanruskeaksi. Anna jäähtyä hetki ja lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli, sekä kinkkurouhe. Kääntele viimeiseksi joukkoon juustoraaste. Kaada seos vuokaan, pohjan päälle.
3. Sekoita kananmunat ja kerma keskenään ja mausta seos mustapippurilla. Kaada seos vuokaan täytteen päälle ja paista 175 asteessa n. 40 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea. Anna jäähtyä hetki ja nauti vaikkapa salaatin kanssa.
Jokin kevätherkkuohje olisi nyt kiva, suolaista ja ehkä makea.
VastaaPoistaAuringonkeltaisia kevätpäiviä
Kunhan vain ehtisin 😊 Aurinkoista kesän odotusta! ☀️
PoistaVarmasti on hyvää👍👩🎤
VastaaPoistaKiitos- oli herkkua 😋
PoistaOlisi kiva löytää täältä jokin kesäherkkupäivitys.
VastaaPoistaMukavia kesäpäiviä
Olen samaa mieltä 🤭 Olisi ihanaa saada aikaiseksi jotakin...
PoistaAurinkoisia kesäpäiviä sinne myös ☀️
Ollaanko siellä vielä, missähän on se Kakkuviikarin herkkuvispilä?
VastaaPoistaHyvää alkanutta vuotta ja kaikkea hyvää.
Hei! Täällä ollaan, mutta vispilät ovat tämän harrastuksen osalta olleet hieman naftaliinissa. Nyt kun tätä tekee myös työkseen, niin ei tule kotona enää leivotuksi.
PoistaAloitin juuri kondiittorimestarin opinnot, niin katsotaanpa, josko leivontakärpänen purisi niin, että tulisi tännekin taas leivoskeltia 😊
Ihanaa tätä vuotta ja kevään odotusta! ☀️
Menestystä opinnoille. Palataan "linjoille" kun se leivontakärpänen puraisee.
Poista