Eilen illalla, melko myöhään halusi 5-v. tyttäremme alkaa vielä leivontapuuhiin, joten piti keksiä jotakin nopeasti valmistuvaa. Teimme sitten näitä suklaisia, ihanan rapsakoita cookieseja. Nämä ovat paitsi rouskuvia, vähän sitkeitä. Sain myös samalla kokeilla Dr.Oetkerin uutuuksia...chocolate chipsejä, jotka ovat juuri tähän tarkoitukseen tehtyjä. Hyvejä! Ohje on kirjasta: Murhaavan hyvää.
N.50-60kpl/ 5-6 pellillistä
230g voita tai margariinia
runsas 2dl sokeria
runsas 2dl fariinisokeria
2tl ruokasoodaa
1tl suolaa
2tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria
2 vatkattua munaa
4,5dl maissihiutaleita
5,5dl vehnäjauhoja
pussillinen Dr.Oetkerin tummia suklaahippuja
1. Sulata rasva kattilassa, kaada
leivontakulhoon ja sekoita siihen sokerit. Lisää sooda, suola,
vanilja-aromi ja kevyesti vatkatut munat. Vatkaa sekaisin.
2.Kaada
maissihiutaleet toiseen kulhoon ja murskaa käsin. Lisää taikinaan
maissihiutaleet, vehnäjauho, suklaahiput ja vatkaa
hyvin jokaisen ainesosan lisäämisen jälkeen.
3. Tee parin ruokalusikallisen kokoisia taikinapalloja leivinpaperille pellille.
Normaalin kokoiselle pellille mahtuu kerralla paistumaan 12 pikkuleipää.
Litistä taikinapalloja hieman lusikalla tai käsin.
4. Paista pikkuleipiä 190 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
5. Jäähdytä valmiita pikkuleipiä pellillä noin 2 minuuttia ja siirrä
sitten jäähtymään ritilälle. Jäähdyttäminen ritilällä on tärkeää, sillä
se on pikkuleipien rapeuden salaisuus! Omnomnom!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti